Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ďalšie ospravedlnenie Milana Uhríka.

Milan Uhrík pred niekoľkými hodinami zverejnil ďalší status, v ktorom sa ospravedlnil lekárovi Petrovi Sabakovi. Dôvodom sú nepravdivé informácie, ktoré o ňom šíril. 

Len nedávno sme vás informovali o prvom ospravedlnení pánovi Sabakovi, ktoré musel Uhrík verejne uverejniť. Včera o polnoci uverejnil ďalšie. Ospravedlniť sa musel za klamstvá, ktoré o lekárovi šíril. Tvrdil napríklad, že „Mladý lekár Sabaka, miláčik Denníka N a obľúbený hosť liberálnych masmédií, dostal od predsedu parlamentu Borisa Kollára štátnu cenu Jozefa Miloslava Hurbana.“ 

Uhrík totiž tvrdil, že Sabaka dostal 28 300 eur. „Doc. MUDr. Petrovi Sabakovi, PhD. som vážnym spôsobom zasiahol do práva na ochranu osobnosti pána doc. MUDr. Petra Sabaku, PhD., a preto sa za ich zverejnenie pánovi MUDr. Petrovi Sabakovi verejne ospravedlňujem,“ píše Uhrík.

Sabaka v roku 2023 v rozhovore pre Denník N uviedol, že aj kvôli Uhríkovi lekárom v čase pandémie ľudia nedôverovali a pre niektorých to malo tragické následky.

Obrátil sa na súd

Ako vysvetľuje portál TV Noviny, ten ešte minulý rok rozhodol, že Republika sa musí Sabakovi ospravedlniť a pridať 15-tisíc eur ako odškodné.

Uložiť článok

Najnovšie články