Foto: Pixabay

Obľúbené krátke domény sa vracajú.

Už o pár týždňov bude sprístupnená registrácia jedno- a dvojznakových názvov domén, informuje Správca slovenskej národnej domény .sk, spoločnosť SK-Nic, pričom správu sprostredkoval portál Živé. Vlastníci webových stránok tak budú mať možnosť získať atraktívnejšie a predovšetkým kratšie doménové mená.

Spoločnosť SK-Nic oznámila, že od 1. októbra sa začne postupné sprístupnenie 1-, 2- a 3-znakových domén s koncovkou .sk. Tieto domény, ako napríklad 1.sk, ba.sk, alebo hm.sk, budú k dispozícii prostredníctvom aukcií. Firma predpokladá, že o tieto unikátne domény budú mať záujem najmä firmy s názvami, značkami alebo logami, ktoré sa s nimi zhodujú.

„Upozorňujeme, že pre osoby, ktoré sú držiteľmi ochranných známok, je určená špecifická prednostná fáza, počas ktorej sa môžu prihlásiť a dodať potrebné dokumenty k svojmu nároku ešte pred oficiálnym otvorením aukcií,“ upozornila spoločnosť.

Foto: Spoločnosť SK-Nic

Žiadosti o prednostné právo je možné podávať od 1. do 14. októbra 2024. Po uplynutí tejto lehoty prednostné právo už nebude dostupné a na rad príde voľná súťaž cez aukciu, ako je zvykom v iných krajinách.

Uložiť článok

Najnovšie články