Foto: SITA

Princ Harry si výrazne prilepší. 

Princ Harry dostal k svojim 40. narodeninám od kráľovnej veľký darček. Podľa portálu Tyla to má na svedomí Kráľovná matka“, ako mamu kráľovnej Alžbety II. volali, ktorá sa pred svojou smrťou postarala o to, aby jej rodina zdedila ohromný majetok. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Zinkasuje milióny

Harry môže poďakovať „tam hore” svojej zosnulej prababičke, ktorá mu zanechala štedrý dar k narodeninám. Predtým, ako v roku 2002 zomrela vo veku 101 rokov, teda 20 rokov predtým, ako aj jej dcéra kráľovná Alžbeta II., zariadila množstvo vecí, aby zabezpečila svoju rodinu.

Foto: profimedia

Ide o viac ako len o rodinné dedičstvo. Vojvoda zo Sussexu údajne dostane zlomok z odhadovaného majetku kráľovnej matky vo výške 70 miliónov libier, ktoré vložila do zvereneckého fondu pre svoju rodinu. Podľa The Times dostane Harry svoj podiel na dedičskom fonde, konkrétne okolo 8 miliónov, čo je v prepočte viac ako 9 miliónov eur, pri príležitosti svojich okrúhlych 40. narodenín, ktoré oslávil 15. septembra. 

Vyhli sa daniam

Keďže majetok bol úspešne prevedený do zvereneckého fondu, nepodlieha už dani z dedičstva. Preto sa zdá, že kráľovská rodina našla medzeru vo vyhýbaní sa plateniu dane z paušálnej sumy, čím sa Harry stane oveľa bohatším.

Buckinghamský palác bol oslovený so žiadosťou o vyjadrenie. V tom čase bol založený zverenecký fond,“ povedal nemenovaný zdroj. Bol to spôsob, akým si kráľovná matka mohla vyčleniť peniaze, keď budú jej pravnúčatá staršie, a ako odovzdať časť zo svojho majetku daňovo efektívnym spôsobom.“


Princ Harry však dedil viac ako jeho brat William, ktorý v júni 2022 dovŕšil 40 rokov. Mama kráľovnej Alžbety totiž rátala s tým, že William sa stane kráľom, čím by sa vyrovnal rozdiel medzi bratmi.

Uložiť článok

Najnovšie články