Foto: ilustračné, Pexels

Pokiaľ najlepšiu pizzu na svete nenájdeme v Taliansku, kde by sa podľa vás mohla nachádzať?

Najlepšia pizza je tá americká. Aspoň to zistil taliansky portál 50 Top Pizza Awards, ktorý v roku 2024 prichádza s rebríčkom tých najlepších reštaurácií, kde si môžete vychutnať magnum opus talianskej kuchyne. O správe napísal portál CNN.

Napriek tomu, že pizzu považujeme za tradičné talianske jedlo, práve mesto New York je známe presvedčením, že najlepšiu pizzu nájdete v jeho uliciach.

Najlepšia pizza je v New Yorku

Americké mesto teraz môže svoje tvrdenie podporiť argumentom, že v ňom nájdete najlepšiu pizzu v celosvetovom zozname v roku 2024.

Prvé miesto sa v tomto roku totiž podarilo získať podniku Una Pizza Napoletana, ktorý stojí od marca 2022 v newyorskej štvrti Manhattan.

Podnik vlastní maestro Anthony Mangieri. „Je inšpirujúce byť uznaný 30 rokov od začiatku mojej kariéry – najmä v Neapole, odkiaľ moja pizza pochádza,“ prezradil pre CNN Travel.

Taliansko o nič neprišlo, v rebríčku je až 6 podnikov v krajine

Ako nájdete na domovskej stránke, každoročný rebríček taliansky portál vytvára „prostredníctvom prieskumu uskutočneného našimi inšpektormi, ktorí sú vybraní medzi jednotlivcami, ktorí nemajú žiadnu profesionálnu účasť, ani priamu, ani nepriamu, v potravinárskom sektore“.

Foto: Pexels

Vrchné priečky obsadilo celkom 6 talianskych podnikov, pričom dva z nich získali súbežné druhé miesto. V Spojených štátoch nájdete okrem Anthonyho pizzerie ešte jeden podnik v San Franciscu. Ostatné miesta obsadilo Japonsko, Španielsko a Anglicko, pričom každá z týchto krajín má v zozname jeden podnik.

Slovákov tiež môže zaujímať štrnáste miesto, na ktorom sa umiestnila viedenská pizzeria Via Toledo Enopizzeria.

Toto je zoznam 10 najlepších pizzerií na svete:

  1. Una Pizza Napoletana (New York City, Spojené štáty)
  2. (spoločné miesto) Diego Vitagliano Pizzeria (Neapol, Taliansko), I Masanielli – Francesco Martucci (Caserta, Taliansko)
  3. The Pizza Bar on 38th (Tokio, Japonsko)
  4. Confine (Miláno, Taliansko)
  5. Napoli on the Road (Londýn, Anglicko)
  6. Tony’s Pizza Napoletana (San Francisco, Spojené štáty)
  7.  I Tigli (San Bonifacio, Taliansko)
  8. Sartoria Panatieri (Barcelona, Španielsko)
  9. 50 Kalò (Neapol, Taliansko)
  10. Seu Pizza Illuminati (Rím, Taliansko)
Uložiť článok

Najnovšie články