Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Rapera zatkli v hoteli v New Yorku.

Amerického repera Seana „Diddyho“ Combsa, ktorý čelí sérii obvinení zo sexuálneho násilia, zadržali v pondelok (16. septembra) v New Yorku. Oznámila to federálna prokuratúra, podľa ktorej žalobu zverejnia pravdepodobne v utorok. TASR o tom informuje na základe agentúr AP a DPA a televízie NBC News.

Combsa podľa správ zadržali federálni agenti večer miestneho času v hoteli Park Hyatt. Jeho právnik sa vo vyhlásení sťažoval na „nespravodlivé“ stíhanie svojho klienta s tým, že Combs spolupracuje s úradmi a minulý týždeň prišiel dobrovoľne do New Yorku vzhľadom na očakávanie, že tam voči nemu vznesú obžalobu.

Právnik Marc Agnifilo označil 54-ročného hiphopového magnáta za nevinného muža, ktorý sa teší na očistenie svojho mena pred súdom. Combs je podľa neho „milujúcim rodinným mužom“ a človekom s chybami, nie však zločincom.

V dome rapera sa našli dôkazy

Na Combsa podalo od minulého roka viacero žien občianskoprávne žaloby, v ktorých ho obviňujú zo znásilnenia a zneužívania. V marci sa objavili správy o raziách v jeho domoch v Los Angeles a Miami. V máji zverejnila televízia CNN video údajne zachytávajúce, ako v roku 2016 napáda v hoteli svoju vtedajšiu priateľku Cassie Venturovú.

Reper následne verejne požiadal o odpustenie. Speváčka Venturová vlani obvinila Combsa okrem iného zo sexuálneho zneužívania, znásilnenia, zastrašovania a fyzického násilia počas ich dlhoročného vzťahu. Žaloba sa skončila mimosúdnym vyrovnaním. Combs obvinenia odmietol.

Uložiť článok

Najnovšie články