Foto: Profimedia

Hodnota sídla neuveriteľne klesla, keď raper znehodnotil jeho umeleckú hodnotu.

Vila bola navrhnutá zlatými rukami japonského architekta a laureáta prestížnej Pritzkerovej ceny menom Tadao Ando. Pritzkerovu cenu pritom v umeleckom svete poznáme ako „Nobelovu cenu za architektúru“, čo laikom napovedá o nesmiernej hodnote jeho životného diela. O správe napísal portál Prestige.

Ani známy raper neodolal, keď sa dopočul, že sa na trhu objavila prímorská nehnuteľnosť v Malibu, ktorej dizajn je výsledkom duševnej reflexie renomovaného umelca. Kanye West, alebo Ye ju nakoniec kúpil za 57,3 milióna dolárov.

Avšak Ye bol presvedčený, že Tadaove dielo treba poriadne vylepšiť.

Vilu „vypitval“ a nechal celé mesiace hniť

Po kúpe nehnuteľnosti sa pustil do práce. V dome vytrhal okná, dvere a začal podnikať mnohé interiérové úpravy a významné zásahy do priestoru.

Portál Prestige renováciu rapera cynicky prirovnal ku „premene na bombový kryt“. Portál Beach Grit zase prácu rapera opísal ako „vypitvanie“ ikonickej práce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The New Yorker (@newyorkermag)

Napriek tomu, že raperovi pozemok patril, je premena takejto významnej budovy rovnaká, ako keby súkromný kupca obrazu od Salvadora Dalího dielo „zlepšil“ voskovými pastelkami a veľkou dierou v strede maľby.

Ako ďalej cituje High Snob Society z TMZ, podľa susedov Ye následne sídlo „nechal hniť“, pričom v okolí pozemku „nikoho nevideli celé mesiace“.

Vypitvané sídlo za šialenú uvádzaciu cenu

Nakoniec rapera projekt úplne omrzel. Dom uviedol na trh za cenu 53 miliónov dolárov. Keď sa po mesiacoch nikto zdevastovaného sídla neujal, realitná kancelária The Oppenheim Group znížila cenu na svojom portáli o 14 miliónov dolárov. Ani to však nepodnietilo nádejných kupcov, aby mali o dom záujem.

Foto: Profimedia

Sídlo nakoniec získala realitná crowdfundingová firma Belwood Investments, píše TMZ. Výsledná cena bola podľa tlačovej správy spoločnosti približne 21 miliónov dolárov. To je suma, ktorá predstavuje len šialených 36,64 percenta pôvodnej ceny (57,3 milióna).

Ako naznačujú plány kupcov, sídlo má teraz novú šancu dočkať sa rešpektu, ktorý si zaslúži.

„Toto nie je len fenomenálna investícia do nehnuteľností,“ informuje spoločnosť. „Je to príležitosť revitalizovať a zachovať architektonický skvost renomovaného Tadaa Anda, čím sa zabezpečí, že zostane klenotom Malibu.“

Uložiť článok

Najnovšie články