Foto: SITA/TASR

Taraba pochválil sám seba a hovoril o odškodnení po povodniach.

Na pondelkovom zasadnutí vládneho kabinetu sa bude rokovať aj o možnostiach odškodnenia po povodniach. Avizoval to šéf envirorezortu a vicepremiér Tomáš Taraba (nominant SNS). Poukázal na to, že Slovensko situáciu aktuálne zvláda. Vyzdvihol pritom včasné zavedenie preventívnych opatrení.

Článok pokračuje pod videom ↓

„Slovensko vďaka včasným preventívnym opatreniam zvláda napriek enormným úhrnným zrážkam situáciu zatiaľ na dané pomery výborne. V okolitých štátoch vidíme obrovské materiálne škody a aj tragické udalosti. Rozhodujúce budú teraz nasledujúce dva dni,“ poznamenal na sociálnej sieti.

Reagujú aj progresívci

Zopakoval, že voda na Slovensku bude kulminovať od pondelka 18.00 h do utorka (17. 9.) rána. V súčasnosti podľa neho evidujú viaceré miesta priesaky. „Zatiaľ kolaps hrádze ani na Morave, ani v iných úsekoch nehrozí,“ doplnil. Včas sa podľa neho stihli aj práce na hradení bratislavského úseku Dunaja.

Opozičné Progresívne Slovensko taktiež vyzýva premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na uvoľnenie financií ľuďom zasiahnutým povodňami. Avizuje, že v parlamente podporí maximálnu pomoc pre ľudí a samosprávy zasiahnuté povodňami. Šéf PS a podpredseda Národnej rady (NR) SR Michal Šimečka vyzýva Fica, aby uvoľnil peniaze z rezervy premiéra aj z rezervy vlády.

„V týchto rezervách sú milióny eur, ktoré v minulosti išli napríklad fitnes modelke na nechty. Som presvedčený, že oveľa viac ich potrebujú ľudia, ktorým prírodný živel kruto zasiahol do života. Prišli o svoje domovy, o strechu nad hlavou,“ zdôraznil v stanovisku Šimečka s tým, že reakcia vlády v Rakúsku aj v Českej republike bola pružná a rázna.

Uložiť článok

Najnovšie články