Celý život sa učíme. A to neplatí len o vedomostiach, ktoré nasávame zo štúdia, z práce, či z literatúry, ale týka sa to aj bežných vecí, ktoré sú súčasťou nášho každodenného života. Každý deň otvárame niekoľko produktov – potravín, ktoré však niekedy otvárame inak, ako bola pôvodná myšlienka výrobcov. Pozrite sa teraz s nami na týchto 10 potravín, ktorých otváranie či spôsob servírovania vás asi nikdy nenapadol, no prezentovaným štýlom je to oveľa jednoduchšie alebo efektívnejšie.
Pozrite si aj ďalšie rady a odporúčania v našej novej sekcií lifehacking.
Jednorázové balenie cukru
Samostatne balený cukor na jedno použitie bol vymyslený Benjaminom Eisenstadtom. Myšlienka otvárania tohto produktu je jednoduchá. Zoberte cukor a v strede nad šálkou ho rozlomte, namiesto toho aby ste odtrhli vršok. Takto jednoducho vysypete cukor do kávy.
Pringles chipsy
Konzumácia tohto druhu zemiakových lupienkov je oveľa jednoduchšia, keď sa do obalu vloží papier formátu A4.
Bežné zemiakové chipsy
Vystrihnite strednú časť balenia, alebo ju pomocou ostrého predmetu odtrhnite a servírujte chipsy efektne.
Varené zemiaky
Uvarte zemiaky spolu so šupkou. Následne ich schlaďte v studenej vode. Teraz by ste mali dokázať odstrániť šupku zo zemiakov len jednoduchým zlúpnutím. Viete o tom, že niektoré zemiaky nie sú vhodné na jedenie? Pozrite si náš článok a zistite, aké to sú.
Tic-Tac
Jednoducho otočte balenie cukríkov na stranu otvárania a jednotlivé cukríky by mali vypadnúť na uzáver, ktorý slúži ako podávač. Uzáver sa však môže v jednotlivých krajinách líšiť.
Jednorazová smotana do kávy
Odtrhnite viečko od malého balenia smotany do kávy tak, aby sa vytvoril trojuholníkový tvar. Vtedy nalejete smotanu bez rizika rozliatia.
Káva v rýchlom občerstvení
Nemusíte odstraňovať veko aby ste si mohli vychutnať kávu. Stlačte alebo odtrhnite malý otvor na kraji viečka a vytvorí sa vám miesto, odkiaľ môžete piť kávu alebo tam vložiť slamku.
Džús v škatuli
Asi každý nalieva krabicový džús tak, že otvor má bližšie k poháru. Tu však hrozí riziko vyliatia, lebo do nádoby musí prichádzať vzduch, a to spôsobuje nepravidelné nalievanie. Avšak, ak škatuľu s džúsom otočíte, cez vrchnú časť bude do škatuli prichádzať vzduch a nalievanie bude bezproblémové.
Kokosový orech
Pozrite sa na čierne bodky na jednej strane kokosu. Jedna z nich je mäkšia ako ostatné a cez ňu môžete nožom vytvoriť otvor. Potom už len vložíte dnu slamku a vypijete, alebo obsah vytrasiete napríklad do misky. Na otvorenie samotného kokosu budete potrebovať masívnejší nôž. Uchopte kokos priečne a pokúste sa ho údermi ostrou hranou noža nalomiť. Ide to pomerne ľahko. Kokos by mal prasknúť a vy sa jednoducho dostanete dnu.
Konzervy
Uchopte konzervu pevne do rúk a prerazte vrch pomocou otvárača. Potom sa posúvajte smerom k sebe a pomáhajte si aj točením konzervy. Otvorenie by malo prebehnúť jednoducho a v prípade väčšej praxe aj bez ostrých hrán.
Poznáte ešte nejaké iné nápady, ako sa majú otvárať rôzne iné produkty? Podeľte sa o ne s nami.
interez.sk (Matej Mensatoris), brightside.me
Nahlásiť chybu v článku