Foto: Profimedia

Herečka z Titanicu má prísne pravidlo, keď ide o odhaľovanie jej tela.

Kate Winslet prezradila, ako spolu s režisérkou Ellen Kuras pristupovali k nakrúcaniu nahých scén v pripravovanom životopisnom filme o vojnovej fotografke Lee Miller.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informuje portál LADBible, hviezda filmu Lee, ktorá sa zhostila aj úlohy producentky, sa s Ellen Kuras opäť spojila po spolupráci na romantickom filme Večný svit nepoškvrnenej mysle z roku 2004, kde Kuras pôsobila ako kameramanka. Kate si v tomto filme zahrala hlavnú postavu Lee Miller.

Foto: Profimedia

Lee rozpráva príbeh Lee Millerovej, americkej modelky, ktorá sa stala fotoreportérkou a pre Vogue dokumentovala druhú svetovú vojnu, oslobodenie Francúzska a navštívila koncentračné tábory Buchenwald a Dachau. Spolupracovala aj s fotografom časopisu Life Davidom E. Schermanom, ktorý Millerovú v roku 1945 slávne odfotografoval vo vani Adolfa Hitlera v jeho byte v Mníchove.

Nechceli ju sexualizovať

Pre film – adaptáciu knihy The Lives of Lee Miller z roku 1985, ktorú napísal Millerovej syn Antony Penrose – musela Winslet zobliecť šaty, aby zopakovala záber z vane, ako aj ďalšie scény hovoriace o Millerovej kladnom postoji k nahote a sexu.

Oscarová herečka vysvetlila, že spolu s Kurasovou dbali na ženský uhol pohľadu, keď išlo o zobrazenie ženského tela, pričom sa uistili, že Lee nikdy nie je sexualizovaná z mužského pohľadu.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue (@voguemagazine)

„V skutočnosti to bolo naozaj iné, najmä preto, že sme automaticky vedeli, že kedykoľvek ukážeme Lee nahú alebo čiastočne oblečenú, je to vždy za jej podmienok,“ povedala Winslet pre Metro začiatkom tohto mesiaca. Kuras súhlasila: „Keďže som žena, samozrejme, veľmi dobre si uvedomujem, ako sú ženy zobrazované pred kamerou.“

Nebola iba modelkou

Uložiť článok

Najnovšie články