Foto: Google Maps/Facebook (Sharingham restaurant)

Návštevníkov lákala špecifická reštaurácia zaujímavou tematikou, ale aj dobrým jedlom.

Návšteva zážitkových podnikov je obľúbenou aktivitou mnohých slovenských rodín. Na Slovensku máme niekoľko reštaurácií, ktoré určite stoja za zmienku a ich atmosféra dokáže prilákať zákazníkov prakticky z každého kúta našej krajiny. Istý čas sa zdalo, že podobnú ambíciu by mohla mať aj žilinská reštaurácia Sharingham, no teraz je všetko inak. Na tému upozornil portál Žilinak.sk.

Ako z verejne dostupných zdrojov vyplýva, prevádzka žilinského podniku skončila okolo roku 2021. Svedčia o tom aj príspevky na jeho facebookovej stránke, ktoré najprv stroho informovali o možnosti prenájmu objektu, neskôr už naznačovali predaj.

Počas fungovania Sharingham zákazníkov lákal na pravidelné denné menu, ale tiež usporadúval rôzne oslavy, firemné akcie, posedenia, či husacie a kačacie hody. To všetko v priestoroch, ktoré niesli tematiku stredoveku, prípadne dokonca na vyhrievanej terase, ktorá značne rozšírila priestory reštaurácie aj v chladnejšom počasí. Bohužiaľ, ani tieto vymenované faktory nestačili na to, aby špecifický podnik prežil.

Presné príčiny ukončenia prevádzky známe nie sú, no vzhľadom na obdobie jej zatvorenia môžeme predpokladať, že rolu zrejme zohrala aj pandémia covidu, ktorá v rokoch 2020 a 2021 naplno zúrila na našom území. V každom prípade, od roku 2021 je reštaurácia na predaj a majiteľa si podľa správ portál Žilinak nenašla dodnes. Na realitnom portáli totiž stále svieti ponuka na jej predaj.

Prípadní záujemcovia si však musia pripraviť poriadny balík, priestory bývalého Sharinghamu sa predávajú za viac ako 800-tisíc eur. Inzerent láka na výhodnú lokalitu a veľké množstvo potenciálnych klientov v okolí. Ako ďalej z inzerátu vyplýva, priestory sú stále pripravené na opätovný rozbeh gastroprevádzky. Celková výmera pozemku je v tomto prípade slušných 1 713 metrov štvorcových, zastavaná plocha je 569 metrov štvorcových.

Uložiť článok

Najnovšie články