Ilustračná foto: Unsplash

Dnes bude na Slovensku prevažne oblačno až zamračené, v západnej polovici územia premenlivá oblačnosť.

Naša krajina zažívala koncom augusta a začiatkom septembra extrémnu vlnu horúčav a prekonávaný bol jeden rekord za druhým. Tento týždeň však prišlo ochladenie a už včera bolo na Slovensku chladno a daždivo. Podobné to pritom bude aj dnes a nasledujúce dni.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dnes bude na Slovensku prevažne oblačno až zamračené, v západnej polovici územia premenlivá oblačnosť. Na mnohých miestach sa vyskytnú prehánky alebo dážď, ktorý na východe môže byť aj výdatný. Na západe sa zrážky vyskytnú len ojedinele, popoludní postupne ustanú aj inde. Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

Chladný víkend

Najvyššia denná teplota bude 16 až 21 stupňov Celzia, na západe a miestami v Banskobystrickom kraji 21 až 25 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov nad morom sa bude pohybovať okolo 10 stupňov Celzia. Fúkať bude severozápadný až severný vietor rýchlosťou 3 až 9 metrov za sekundu (10 až 30 km/h), na strednom Slovensku miestami len slabý vietor. Spadne približne do 10 milimetrov zrážok, na východe ojedinele 10 až 30 milimetrov.

Ako informuje iMeteo, teplotný rozdiel oproti minulému týždňu je na niektorých miestach aj 15 stupňov Celzia. „Nasledujúce dni nás čaká typické jesenné sychravé počasie a vytúžené zrážky. Silné a lokálne až extrémne sucho pomôže zmierniť dážď, ktorý k nám prichádza vo viacerých vlnách,“ dodáva portál. Najchladnejším dňom tohto týždňa by mala byť sobota, kedy bude na niektorých miestach iba 14 stupňov Celzia. V nastolenom trende sa následne bude niesť celý september.

Uložiť článok

Najnovšie články