Foto: MovieStillsDB

Televízna sieť HBO spúšťa otvorený kasting.

Bude sa snažiť nájsť dokonalých predstaviteľov hlavných postáv legendárneho diela. Vybraní detskí herci stvárnia ikonických čarodejníkov v seriálovom reboote známeho príbehu. O správe napísal portál Deadline.

Článok pokračuje pod videom ↓

Harryho Pottera čaká hviezdny seriálový reboot. Uplynul viac než rok od momentu, kedy spoločnosť Warner Bros. Discovery, ktorá zároveň vlastní filmový kanál HBO, oznámila horúcu novinku počas svojej prezentácie v apríli 2023.

Nakrúcanie pravdepodobne začne v apríli 2025

Televízna sieť HBO, ktorá zastrešuje nový čarodejnícky projekt, teraz otvára najdôležitejší kasting v príprave. Do seriálu hľadá mladých hercov, ktorí hodnoverne stvárnia tri hlavné postavy – Harryho Pottera, Rona Weasleyho a Hermionu Grangerovú.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Harry Potter (@harrypotter)

Otvorený kasting bude dostupný pre všetkých rezidentov Spojeného kráľovstva a Írska.

Detskí herci majú mať zároveň v období apríla 2025 vek 9 až 11 rokov – veľmi nádejná indícia toho, kedy plánuje HBO začať nakrúcanie.

Foto: MovieStillsDB

Do prihlášky musia detskí herci pridať dve videá. Prvé z nich má obsahovať krátky prednes z diela vlastnej preferencie, ktoré však nesmie byť Harry Potter. V druhom majú deti natočiť krátke predstavenie sa a popísať svoju výšku, dátum narodenia a bydlisko. V oboch videách sa po nich žiada, aby používali vlastný prízvuk.

Deadline na prihlásenie sa do kastingu je 31. október 2024.

Premiéru nového televízneho seriálu o najslávnejšom čarodejníkovi na svete očakávame v období roka 2026, píše Deadline. Zároveň sa očakáva, že bude trvať desať rokov, pričom každá séria zobrazí jednu zo siedmich kníh.

Pokiaľ vaše dieťa spĺňa podmienky a chcete ho vidieť ako ďalšieho Harryho, Rona či Hermionu, prihlásiť ho môžete na tomto odkaze.

Uložiť článok

Najnovšie články