Foto: Instagram- peter_pellegrini

Peter Pellegrini sa objavil v reklame.

Na sociálnych sieťach sa objavila sponzorovaná reklama, v ktorej účinkoval prezident Peter Pellegrini aj so svojím psom Garym, informujú Aktuality. Malo ísť o príspevok výcvikového a hotelového centra pre psov Dobrovodský. „Váš pes môže byť poslušný a sebavedomý,“ píše sa v príspevku.

Článok pokračuje pod videom ↓

Problém je, že zákon zakazuje verejným funkcionárom účinkovanie v reklamách. Za porušenie zákona hrozí pokuta vo výške 200-tisíc eur. Aktuality požiadali o reakciu kanceláriu prezidenta, ktorá sa k veci vyjadrila. Podľa hovorkyne prezidenta Patrície Medveď Macíkovej prezident Pellegrini nedal žiadny súhlas na účinkovanie v reklame. „Samozrejme, to nie je v poriadku a pán prezident o tom nemal vedomosť,“ informovala Macíková.

Kancelária prezidenta obratom požiadala o nápravu. Aj firma, ktorá si reklamu zaplatila, sa pre Aktuality vyjadrila, že to urobila bez vedomia prezidenta. „Nie, pán prezident o tomto nevedel, fotografia sa na Facebook dostala omylom,“ napísal Aktualitám Vladimír Dobrovodský zo spoločnosti.

Uložiť článok

Najnovšie články