Foto: Profimedia

Bez tohto by zrejme kráľovná odmietla vzlietnuť.

Nie je žiadnym prekvapením, že kráľovná Alžbeta mala pred vstupom na palubu lietadla značné množstvo požiadaviek. Napokon, bola hlavou Spojeného kráľovstva, takže si to mohla dovoliť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Počas svojho života vo funkcii panovníčky, pričom na tróne strávila dlhých 70 rokov, sa odhaduje, že precestovala  viac ako 100 krajín na 6 svetadieloch, píše portál Tyla. Lietadlo teda bolo miestom, kde strávila veľa času, predovšetkým súkromné, hoci počas výletu do Singapuru s jej zosnulým manželom princom Phillipom leteli s British Airways Concorde.

Foto: Profimedia

Pamätný let s kráľovnou

Na svetlo sveta sa dostal špeciálny zoznam požiadaviek, ktoré od kráľovnej dostala letuška Elizabeth Evans z Birminghamu. Cestu s kráľovnou v roku 1999 si veľmi dobre pamätá. Prispel k tomu tiež fakt, že dostala certifikát na počesť svojej vynikajúcej služby na tomto lete.

Takmer 30 rokov Elizabeth pracovala pre British Airways a bola známa tým, že si ju na palubu s obľubou vyberali významné osobnosti. Starala sa napríklad o Arnolda Schwarzeneggera a Roda Stewarta. Zdá sa však, že kráľovná prekonala všetky letuškine doterajšie skúsenosti. Hoci Elizabeth zomrela pred 7 rokmi, jej poznámky z času stráveného na oblohe s VIP osobnosťami „ožívajú”.

Bez cukríkov ani na krok

Charles Hanson, majiteľ spoločnosti Hansons Auctioneers pre The Telegraph dodal, že jej memorabílie obsahujú dôverné pokyny, ako sa postarať o kráľovnú a princa Philipa, vrátane zabezpečenia sladkostí, ktoré Jej Veličenstvo uprednostňovalo pri štarte.

Foto: TASR, AP

Po prečítaní jej poznámok by sa každý dozvedel, že kráľovná uprednostňovala misku s mätovými cukríkmi bez obsahu cukru, ktorá mala byť k dispozícii vedľa nej počas vzletu a ďalšia mala byť v šatni. Taktiež možno zistiť, že si pred príchodom hostí rada vychutnávala martini a taktiež s úžasom sledovala mapu trasy lietadla počas cestovania.

Vlastné vankúše a pokojný spánok

Aby toho nebolo málo, vyžiadala si vlastné vankúše z jednej z kráľovských rezidencií, a keď sa kráľovná uložila na spánok, členovia palubného personálu obmedzili hluk na absolútne minimum a nedovolili si prejsť cez jej kupé. Jednoducho ju nechali nerušene odpočívať vo svojej posteli. 

Uložiť článok

Najnovšie články