Foto: Unsplash

Zrážky budú v najbližších hodinách naberať na sile.

Zmena už dorazila. Obloha nad Slovenskom sa dnes zatiahla a za dverami je príliv výdatného a dlhoočakávaného dažďa. Kým ešte včera sa teplota na západe Slovenska šplhala na tropických +33 °C, dnes bude veľa vecí inak. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informuje iMeteo, už v priebehu nočných hodín sa nad našu oblasť presunula oblačnosť aj so zrážkami. Tie v najbližších hodinách naberú na sile.

Dorazila zmena

Aktuálne sú zrážky ešte slabé. V najbližších hodinách sa ale situácia zmení, dážď naberie na sile. Ten najintenzívnejší možno očakávať medzi 9:00 a 15:00. Na západnom Slovensku by malo spadnúť viac ako 5 milimetrov za hodinu, ojedinele aj 10 milimetrov za hodinu.

V priebehu popoludnia zrážky postúpia zo západu na stredné Slovensko. Na východ sa zrážky dostanú až v podvečerných hodinách. Podvečer začnú zrážky na západe postupne ustávať. Na východe však bude pršať sústavne a dážď ustane až v priebehu zajtrajšieho dňa.

Okrem toho, že nás zasiahol dážď, príde k nám aj ochladenie. Pri prechode výrazného studeného frontu sa ochladí aj o 10 až 15 °C, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav na sociálnej sieti. Najintenzívnejšie bude ochladenie na juhozápade, pretože sa k nižším teplotám pridá aj silný vietor.

Ako ďalej píše portál iMeteo, v najbližších dňoch môže dôjsť aj k extrémnejšiemu počasiu. Na niektorých miestach hrozia povodne a dokonca môže napadnúť aj čerstvý sneh.

Uložiť článok

Najnovšie články