Ilustračné foto: Unsplash

Dnes bude slnečno a veľmi teplo, s teplotami do 32 stupňov Celzia.

Dnes bude na Slovensku slnečno, na strednom Slovensku miestami zväčšená oblačnosť. Popoludní v západnej polovici očakávajú meteorológovia pribúdanie oblačnosti, ojedinele prehánky. Naďalej bude mimoriadne teplo. Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

Článok pokračuje pod videom ↓

Najvyššia denná teplota bude 27 až 32 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov nad morom sa bude pohybovať okolo 18 stupňov Celzia.

Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor do 6, na západe lokálne 6 až 9 m/s a tam v nárazoch okolo 13 m/s (20, 20 až 30, nárazy 45 km/h). Podvečer bude vietor čiastočne slabnúť.

Spadne výnimočne do 2 milimetrov zrážok.

Zmena už od pondelka

Zajtra ráno dorazí na Slovensko zmena. Zrážky, ktoré nás čakajú, prinesú na naše územie studený front, informuje iMeteo. V pondelok dopoludnia bude pršať na západnom Slovensku, okolo poludnia sa majú zrážky rozšíriť aj nad stred. Vzostupu teplôt zabránia zrážky v západnej časti, vyššie teploty však môžu byť ešte na východe územia.

V utorok majú zrážky postupne od západu ustávať, pršať má najmä na východe krajiny. Tam zrážky ustanú až v utorok večer.

Uložiť článok

Najnovšie články