Foto: Unsplash

Pred nami sú posledné teplé a jasné dni.

Horúčavy sa dali na ústup. V Európe začína byť počasie znesiteľnejšie, no s nižšími teplotami prichádzajú aj zrážky a búrky. Ako upozorňuje iMeteo, už čochvíľa môžu zasiahnuť aj Slovensko. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Naprieč Európou sa začal tiahnuť rozsiahly studený front. Ten prináša výdatné lejaky a búrkovú aktivitu, ktorá siaha od Belgicka, cez Alpy až po Chorvátsko a Taliansko. Práve v Taliansku už stihla zmena počasia spôsobiť problémy a zanechala za sebou množstvo škôd.

Zmena aj na Slovensku

Nepriaznivé počasie bude pokračovať aj v nasledujúcich hodinách. Aj keď to podľa predpovedí vyzerá tak, že Slovensko silné búrky ani povodne nezasiahnu, rozhodne sa treba pripraviť na zmenu. Tá príde už o niekoľko dní.

Podľa portálu iMeteo sú pred nami posledné suché a veľmi teplé dni. Po nich prídu búrky, silný dážď a ochladenie. Do momentu, kým sa Slovensko otrasie zo sucha, ktoré ho dlhodobo trápi, zostávajú asi tri dni.

To znamená, že k prudkej zmene, ktorá bude dlhodobá, dôjde v nedeľu. Dovtedy máme pred sebou ešte pomerne teplé dni. Jediný zlom môže nastať dnes večer, kedy sa západom Slovenska môžu prehnať búrky.

Zdá sa, že nás v tomto roku čaká zrejme posledný jasný víkend s vysokými teplotami od +24 do +31 °C.

Uložiť článok

Najnovšie články