Foto: thomastonauction.com

Ide o obraz s názvom "Portrét dievčaťa" zo 17. storočia.

V podkroví domu jedného Američana sa dlhé roky ukrýval poklad. Muž ho našiel, no nepoznal jeho cenu. Napokon sa ukázalo, že ide o veľmi vzácny exemplár, namaľovaný rukou holandského umelca a jedného z najvýznamnejších maliarov v dejinách – Rembrandta.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ide o obraz s názvom „Portrét dievčaťa“ zo 17. storočia. Jeho nový majiteľ zaň zaplatil asi 1,3 milióna eur, informuje aukčná spoločnosť Thomaston Place Auction Galleries.

Objavili poklad

„Je bežnejšie, že sa nájdu v Európe, pretože ich tam bolo viac. Ale tento sa dostal na jednu farmu do Ameriky, kde sme ho objavili,“ povedal odhadca a majiteľ Thomaston Place Auction Galleries.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Thomaston Place Auction (@thomastonplace)

Okrem toho dodal, že mu bolo v podstate okamžite jasné, o aké vzácne dielo ide. „Málokto maľuje ako Rembrandt. Jeden z poznávacích znakov jeho obrazov a holandských majstrov vôbec, je golier s volánmi,“ vysvetlil.

Obraz zobrazuje mladé dievča v tradičnom holandskom odeve – v čiernych šatách s bielym golierom a čepcom. Dielo je v mimoriadne zachovalom stave, jeho vyvolávacia cena bola asi 4 500 eur. Aukčnej spoločnosti sa ho podarilo vydražiť za rekordnú cenu približne 1,3 milióna eur.

Nový majiteľ diela sa rozhodol zostať v anonymite. Je však isté, že Rembrandta vráti naspäť do Európy.

Uložiť článok

Najnovšie články