Foto: TASR - Dano Veselský

Polícia svoje stanovisko riaditeľke nevysvetlila.

S prvým školským týždňom sa bude zrejme už nezvratne spájať nebezpečná hrozba. V utorok 3. septembra zatiaľ neznámy páchateľ nahlásil na asi 270 školách bombu. O deň neskôr, v stredu 4. septembra, boli bomby nahlásené v budovách súdov naprieč Slovenskom. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informoval Denník N, medzi školami, na ktorých bola nahlásená falošná hrozba, bola aj popradská škola na Koperníkovej ulici. Podľa slov riaditeľky však situáciu neriešila polícia, ale vedenie a zamestnanci.

Neposkytli im pomoc

Keď riaditeľka volala na číslo 158 a hľadala pomoc, nenašla ju. „Povedali nám, že je na kompetencii riaditeľa školy, ako bude postupovať,“ uviedla. Príslušníci polície neprišli v utorok a napokon ani v stredu, keď došlo k opakovanému ohláseniu hrozby.

Vedenie školy napokon bez pomoci štátu, ktorú niekoľkokrát sľuboval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, prebralo za situáciu plnú zodpovednosť.

Šéf vnútra pritom ešte v utorok ráno na tlačovke uviedol, že polícia sa snaží robiť v súvislosti s vyhrážkami všetko, čo môže a nasadila všetky prostriedky na to, aby takmer 270 škôl dokázala ochrániť.

„Polícia je v kontakte so školami, opatrenia sú nasadené. Situáciu v žiadnom prípade nezľahčujeme,“ povedal Šutaj Eštok s tým, že každá škola je overovaná.

Na škole na Koperníkovej ulici bola falošná bomba nahlásená už v máji. V tom čase prišli hasiči, policajti a aj psovod. Prečo situácia tentoraz skončila takto, riaditeľka nevie.

„Nedali mi žiaden dôvod. Teraz mi povedali, že majú takéto pokyny, že vedenie školy si samo prejde budovu a postupovať má podľa vlastnej smernice alebo podľa rozhodnutia riaditeľa školy. Takže je to na hlave riaditeľa školy,“  opísala.

Uložiť článok

Najnovšie články