Foto: Profimedia

Roger O´Donnel oznámil, že mu bola diagnostikovaná rakovina, ktorá postihuje lymfatický systém.

Dlhoročný člen britskej kapely The Cure oznámil, že bojuje so zákernou chorobou. Klávesák Roger O´Donnel na sociálnej sieti potvrdil, že mu ešte minulý rok v septembri bola diagnostikovaná vzácna a agresívna forma rakoviny, ktorá postihuje lymfatický systém. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Urobil tak v rámci mesiaca povedomia o rakovine krvi, ktorým je september. Ľudí vyzval, aby sa dali vyšetriť, aby sa nevzdávali a podporovali navzájom.

Prognózy sú dobré

„Ignoroval som symptómy niekoľko mesiacov, ale nakoniec som išiel na prehliadku a po operácii bol výsledok biopsie zničujúci. Mám za sebou 11 mesiacov liečby pod vedením niektorých z najlepších odborníkov na svete,“ napísal.

Ako dodal, pri liečbe využíval „najnovšiu sci-fi imunoterapiu“ spolu s liekmi vyvinutými pred sto rokmi. O´Donnel by mal mať najhoršiu fázu za sebou.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Roger O’Donnell (@rogerxodonnell)

„Som v poriadku a prognóza je úžasná, šialený vrah so sekerou zaklopal na dvere a my sme neodpovedali. Rakovina sa DÁ poraziť, ale ak vás diagnostikujú dostatočne skoro, máte oveľa väčšiu šancu, takže všetko, čo musím povedať, je choďte SA DAŤ VYŠETRIŤ,“ odkázal ľuďom.

Klávesák tiež zdôraznil, že pre chorého človeka je upokojujúce každé slovo podpory či rozhovor.

Uložiť článok

Najnovšie články