Ilustračné foto: Pexels

Kedysi úspešná a populárna kuriérska spoločnosť skrachovala, jej majiteľ je za mrežami.

Ešte v novembri minulého roka sme vás informovali o tom, že kuriérska spoločnosť 123Kuriér pozastavuje svoju činnosť. Podľa oficiálnych správ nebola schopná zabezpečiť poskytnutie svojich služieb riadneho a bezpečného doručenia zásielok. Stalo sa tak len pár dní po tom, čo ohlásila stiahnutie z českého trhu. Ako teraz uvádza Denník N, spoločnosť v súčasnosti definitívne krachuje.

Firma k 23. novembru 2023 uzavrela všetky depá, pozastavila teda výdaj a príjem akýchkoľvek zásielok na ich doručenie a dočasne pozastavila aj prijímanie akýchkoľvek nových objednávok.

Tieto zásadné opatrenia považujeme za celkom zjavne nevyhnutné, nakoľko sú nateraz jedinou reálnou možnosťou, ako za daného stavu predísť vzniku nových a zamedziť narastaniu už vzniknutých škôd na dennej báze, a to tak na strane našich objednávateľov, ako aj na strane našej spoločnosti,“ znelo stanovisko spoločnosti.

Na oravskú logistickú firmu sa začali valiť negatívne recenzie, no ako informoval Denník N, išlo iba o špičku ľadovca. Problémom boli nedoručované zásielky, ktoré vytvárali škodu aj e-shopom, pričom k balíkom sa nedostali ani koncoví klienti. Podľa dostupných správ sa navyše k výplatam nedostali ani zamestnanci spoločnosti a celú vec začala prešetrovať aj polícia. Jeden z majiteľov dokonca skončil v máji tohto roka za krádež vo väzbe.

Ilustračná foto: Unsplash

Definitívnou bodkou za celým príbehom by mal byť konkurz, do ktorého firma 123Kuriér spadla koncom júla. Podľa dostupných zdrojov spoločnosť doteraz pohľadávky veriteľov ignorovala a rozpredaju majetku sa môže vyhnúť iba tým, že svoje dlhy vyplatí, prípadne požiada súd o ochranu. Určiť reálnu finálnu dlžnú sumu je v tomto bode náročné, no logistická firma okrem zamestnancov dlží peniaze aj e-shopom a štátu.

Mnohých ľudí preto šokovali zverejnené hospodárske výsledky, podľa ktorých je firma za rok 2023 v zisku takmer 6 miliónov eur. „Pôvod zisku je však veľmi zahmlený. Nepochádza z bežnej prevádzky firmy, ale z jej ostatných výnosov z hospodárskej činnosti vo výške až 17 miliónov eur. Účtovníctvo podniku však ich pôvod nijako nekonkretizuje,“ špecifikuje Denník N.

Uložiť článok

Najnovšie články