Foto: Facebook - Không Sợ Chó

Chlapec prežil v lese vďaka listom, divorastúcim plodom a vode z potoka.

Šesťročný vietnamský chlapec menom Dang Tien Lam z provincie Yen Bai sa 17. augusta hral pri potoku so svojimi deviatimi súrodencami, keď sa z neznámych dôvodov zatúlal do hôr a stratil sa, píše BBC.

Článok pokračuje pod videom ↓

Jeho rodičia následne prežívali pravdedpodobne najhoršie dni v živote. Aj napriek pátraniu sa chlapca nedarilo nájsť a šanca na jeho prežitie sa každým dňom zmenšovala. Po piatich dňoch sa však stal zázrak. V stredu ho objavili miestni farmári, ktorí počas prác na škoricovom poli začuli detský plač. Chlapca našli sedieť v kroví, asi 6 kilometrov od miesta, kde zmizol. Bol taký slabý, že nevládal ani stáť, ale inak bol zdravý.

Nemohol ani stáť na nohách

„Som taký unavený, nemôžem sa postaviť, prosím, vezmite ma,“ povedal podľa jedného z farmárov. Chlapec prežil v lese vďaka listom, divorastúcim plodom a vode z potoka. Na sebe mal červené tričko a šortky, ktoré boli úplne zašpinené. Miestni obyvatelia sa o neho postarali, ponúkli mu jedlo a vzali ho domov.

Polícia označila nájdenie chlapca za „zázrak“ a na sociálnych sieťach správa vyvolala veľkú úľavu. Do pátrania po chlapcovi sa zapojilo viac ako 150 ľudí vrátane polície, vojakov a miestnych dobrovoľníkov.

Uložiť článok

Najnovšie články