Foto: Instagram (Pavel Bruchala)

Ďalšia reakcia Pavla Bruchalu.

Len pred pár dňami sme vyspovedali Pavla Bruchalu, ktorý verejne reagoval na počiny ministerstva kultúry a aj na samotnú ministerku Martinu Šimkovičovú. Išlo o rozhovor na jeho reakciu prostredníctvom videa, ktoré zdieľal na Instagrame. Dnes sa k aktuálnemu dianiu vyjadruje opäť.

Bruchala vtedy ministerke kultúry Martine Šimkovičovej venoval video, v ktorom povedal, že nemá na to, aby bola ministerkou. Aj keď svoje názory prezentuje priamo, hovorí, že nenávistných komentárov dostáva minimum. Napriek tomu na svojom Instagrame zanechal odkaz, avšak nie pre „hejterov“, ale pre ľudí, ktorí sa ho zastávajú.

V ďalšom videu kritizuje Štefana Kuffu a jeho „zásah“. Štátny tajomník Ministertva životného prostredia SR Štefan Kuffa (SNS) prerušil divadelné predstavenie Moje baby v podaní Národného divadla Košice. Incident sa odohral v nedeľu 18. augusta v obci Malá Franková v okrese Kežmarok. Ako na sociálnej sieti informoval šéfredaktor Zamagurských novín Lukáš Marhefka, Kuffa svojvoľne prerušil výstup herečky Dany Košickej.

„Svojvoľne prerušil výstup herečky, a keď sme začali kričať a odmietať jeho správanie, odmietať, čo si nesmie dovoliť, označil ma za slniečkara a nechcel opustiť tento priestor,“ opisuje Marhefka.

Bruchala sa obrátil priamo na Kuffu, vysvetlil mu pojmy

V úvode Bruchala spomína, že si myslel, že podobné video už nebude musieť publikovať, no realita je iná. Štefan Kuffa podľa neho nemá právo moralizovať a určovať, čo je dobré a čo už nie pre deti a aj všeobecne pre divákov. O tom, čo je vhodné pre deti, rozhodujú podľa Bruchalu rodičia. Štátnemu tajomníkovi najskôr vysvetlil základné pojmy, ako je javisko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pavel Bruchala (@pavel_bruchala)

„My sa vraciame do roku 1968? To naozaj si ideme takto pripomenúť 56. výročie okupácie? Práve v týchto dňoch? Ideme tu moralizovať a určovať, čo máme a nemáme robiť, sledovať?“ povedal ďalej vo videu.

„Všetci ostatní, ktorí máme iný názor, ako je nám tu predkladaný a hovorí sa, že toto je názor, ktorý reprezentuje celé Slovensko, vôbec to nie je pravda. Začnime nahlas hovoriť, že máme aj iný názor, pretože táto vládna garnitúra zabúda na to, že naozaj nereprezentuje celé Slovensko,“ uzavrel.

Ako uviedol v rozhovore pre interez, šéfka kultúry je dôkazom toho, že sa na Slovensku dostávajú k moci ľudia, ktorí tam nepatria. Napriek tomu verí, že je na Slovensku stále viac dobrých, vzdelaných, rozhľadených, rešpektujúcich a slušných ľudí.

Uložiť článok

Najnovšie články