Foto: Unsplash

Na letisku sa stratili nožničky, hodinu ho prehľadávali.

Prevádzku na jednom z najrušnejších letísk v Japonsku ochromila jedna malá banálna vec. Stratili sa nožnice. Strach z toho, že nikto nevie, kde sa nachádzajú, vyústil do hodinovej bezpečnostnej prehliadky letiska New Chitose Airport, obsluhujúceho Sapporo na ostrove Hokkaido. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Stratili sa nožnice

Ako informuje CNN, v dôsledku obavy z toho, že potenciálny terorista mohol nožnice ukradnúť a plánuje ich použiť ako zbraň na palube lietadla, bolo zrušených 36 letov a 201 bolo pre pátranie odložených.

Nožničky sa napokon objavili a život na letisku plynul ďalej. „Sme si vedomí toho, že k incidentu došlo v dôsledku nedostatočného používania, skladovania a riadiacich systémov používateľmi obchodu,“ povedali prevádzkovatelia letiska.

Incident bude podľa ich slov prešetrený a zo strany vedenia bude zabránené, aby sa opakoval. „Opätovne tiež potvrdíme, že tento incident by mohol súvisieť s únosom a teroristickým útokom a zabezpečíme, aby si všetci zamestnanci letiska plne uvedomovali dôležitosť riadenia.“

Problém zrušených a meškajúcich letov sa dotkol aj japonskej rockovej kapely 9mm Parabellum Bullet. Tá zmeškala vystúpenie na hudobnom festivale Rising Sun.

Svoju frustráciu však neskrývali viacerí cestujúci. „Pre tento incident bol zrušený let, ktorým som mal ísť, a teraz sa skrátilo moje stretnutie s rodinou, na ktoré som sa tešil. Je to veľké sklamanie,“ napísal jeden z nich.

Uložiť článok

Najnovšie články