Foto: Colný úrad Nitra

Nespokojný zákazník upozornil na falzifikáty výrobkov známej značky, zabránil škode v státisícoch eur.

Ozbrojení príslušníci Colného úradu Nitra zaistili 15 583 kusov falzifikátov výrobkov k mobilným telefónom značky Apple. Ich uvedenie do voľného predaja by predstavovalo škodu v celkovej hodnote 330-tisíc eur.

Článok pokračuje pod videom ↓

Podnet od zákazníka

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Nitra Renáta Cebová, na základe podnetu od nespokojného zákazníka o možnom predaji falzifikátov výrobkov značky Apple, príslušníci colného úradu v spolupráci so zástupcom oprávnenej osoby vykonali miestne zisťovanie u právnickej osoby, ktorá sa zaoberá dovozom a predajom príslušenstva k mobilným telefónom. Pri kontrole skladových priestorov predajcu sa podozrenie, že uskladnené výrobky porušujú práva duševného vlastníctva, potvrdilo.

Po vyhodnotení zistených skutočností zaistili celkom 15 583 kusov rôzneho príslušenstva k telefónom značky Apple. O osude zaisteného tovaru teraz rozhodne držiteľ ochrannej známky. Ten má možnosť vyjadriť sa vo všetkých prípadoch zadržaného tovaru do desiatich pracovných dní, či chce vo veci konať a akým spôsobom. Možnosti sú dve – buď dohodou, kedy sa tovar zlikviduje, alebo môže držiteľ ochrannej známky dať podnet na súd. Ten následne rozhodne, či ide o falzifikáty a ako sa má ďalej postupovať.

Colný úrad Nitra upozorňujeme spotrebiteľov, aby sa nedali nalákať na podozrivo nízke ceny a vyhýbali sa nakupovaniu v pochybných a podozrivo lacných obchodoch, či u rôznych podomových predajcov. Falošné výrobky môžu byť svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením nebezpečné pre ich zdravie.

Uložiť článok

Najnovšie články