Foto: Pexels

V okresoch Brezno, Zvolen a Revúca hrozia počas utorka prívalové povodne.

V okresoch Brezno, Zvolen a Revúca počas utorka hrozia prívalové povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal hydrologické výstrahy druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vzhľadom na prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov,“ uviedol SHMÚ.

Zároveň výstrahy prvého stupňa pred povodňami platia v okresoch Martin, Turčianske Teplice, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Banská Bystrica.

Najviac búrok na severe Banskobystrického kraja

Najviac búrok v utorok vzniká v severnej polovici Banskobystrického kraja a v blízkom okolí. Nebezpečné sú najmä vysokými úhrnmi zrážok. Upozornil na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Podotkol, že sa utorkové búrky takmer nepohybujú pre veľmi slabé prúdenie. „Výdatné zrážky teda prinášajú priamo nad miesto, nad ktorým vznikli, práve vysokými úhrnmi zrážok sú dnešné búrky nebezpečné,“ dodal SHMÚ. Zároveň ozrejmil, že nové búrky vznikajú na periférii tých predošlých s miernou prevahou rastu smerom na juh až juhozápad.

Uložiť článok

Najnovšie články