Ilustračné foto: Pexels

Zo stredného Slovenska sa búrky môžu rozšíriť aj na západ krajiny.

Na Slovensku sa začali tvoriť prvé búrky, a to v oblasti Nízkych Tatier, ďalšia vzniká v oblasti Poľany, informuje iMeteo. Keďže sú v horách, môžu byť nebezpečné a priniesť intenzívnejšie zrážky, čo môže vyvolať povodne. S búrkami však treba rátať aj v iných oblastiach.

Článok pokračuje pod videom ↓

Počas utorkového popoludnia by sa mali búrky sústrediť v rámci stredného Slovenska. No neskôr sa môžu rozšíriť aj smerom k západnému územiu krajiny. Počas podvečerných hodín nie sú vylúčené ani vo východnej časti Podunajskej nížiny. Oproti včerajšku je však pravdepodobnosť búrok o niečo nižšia.

Búrky aj zajtra, prichádza studený front

Počasie začne zajtra ovplyvňovať studený front. Výraznejšia búrková činnosť sa očakáva v stredu 21. augusta, a to už od rána. Zo západného Slovenska sa môžu presúvať smerom na východ Slovenska.

V stredu bude premenlivo oblačno. Teploty 24 až 29 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 20 až 17 a najvyššie denné 27 až 30 stupňov. Na strednom Slovensku prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 19 až 14 a najvyššie denné 25 až 29 stupňov. Na východnom Slovensku prevažne oblačno a možnosť prehánok alebo búrok. Najnižšie ranné teploty 19 až 15 a najvyššie denné 25 až 29 stupňov Celzia.

Uložiť článok

Najnovšie články