Foto: Profimedia

Zažite autentickú kanársku kultúru ďaleko od masového turizmu.

Je rovnako očarujúci ako jeho sesterské ostrovy, oproti notorickým lokalitám však na jeho území panuje malebná atmosféra nedotknutého raja. O ostrove napísal portál The Sun.

Článok pokračuje pod videom ↓

Reč je o kanárskom ostrove La Gomera, na ktorý sa popri známych letoviskách často zabúda. Históriu druhého z najmenších Kanárskych ostrovov pretkala výprava samotného Krištofa Kolumba. V osudnom roku 1492 mal dobrodruh pod španielskou vlajkou zakotviť na jeho území, aby si doplnil zásoby počas expedície do „Indie“.

Aj taliansky moreplavec musel byť uchvátený pohľadom na čierne pláže a neodolateľnú scenériu miesta, na ktorom panuje počas celého roka veľmi príjemná teplota.

Žiadny masívny turizmus, len ticho v nedotknutom raji

V porovnaní so svojimi slávnymi sestrami, akými sú Tenerife, Lanzarote či Gran Canaria, na ostrove určite nehľadajte šialený nočný život, vyzametané bary a vibrujúce plážové večierky. Nenápadný klenot Atlantiku je, naopak, ideálnym miestom pre ľudí, ktorí hľadajú útočisko pred masovým turistom a plážovými letoviskami.

Foto: dronepicr, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Na ostrov sa z Tenerife viete dostať trajektom, ktorý jazdí 50-minútovú trasu niekoľkokrát denne. Lístok stojí v priemere len 45 eur, pričom si dokonca viete dokúpiť miestenku pre vaše vozidlo. Odmena za krkolomnejšiu cestu je však nedoceniteľná.

V srdci ostrova sa rozlieha nedotknutý národný park Garajonay, ktorý pokrýva približne 11 percent celého územia. Okrem iného si vyslúžil zaradenie do zoznamu svetového dedičstva UNESCO vďaka vavrínovému lesu, ktorý je „geograficky jedinečný“.

Foto: Maksim, 18. Jan 2006, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

V parku sa môžete orientovať na dobre udržiavaných cestách aj vďaka odborným sprievodcom, ktorí vás zoznámia so všetkými krásami bez toho, aby vám čokoľvek ušlo.

Nevyhnutnou súčasťou dobrodružstva je tiež pozorovanie veľrýb, skúsenosť, ktorou by ste si mali prejsť aspoň raz v živote. Po zvyšok výletu sa môžete opaľovať na pláži, túlať sa po rurálnych dedinkách, či navštíviť ulice hlavného (a jediného) mesta San Sebastián de La Gomera.

Lacné pivo a cenovo dostupné ubytovanie

Za odklon z hlavných ostrovov vám poďakuje aj vaša peňaženka. Cenová dostupnosť ostrova je obrovským turistickým lákadlom. Za jedno jedlo dáte podľa portálu The Sun v priemere 10 až 15 eur, pričom za veľké pivo zaplatíte v priemere 3 eurá.

Foto: Jörg Bergmann, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Čo sa týka ubytovania, v ponuke je veľa ekoturistických a tradičných akomodácií. My sme, napríklad, v severnej časti ostrova objavili neuveriteľnú lesnú chatku s výhľadom na hory, v ktorej vás jedna noc vyjde v priemere len na 59 eur. Horské ubytovanie pôsobí ako vystrihnuté z estetického filmu, v ktorom vyráža spisovateľ po vyhorení do hôr, aby znovu objavil lásku k remeslu.

Uložiť článok

Najnovšie články