Foto: TASR - Michal Svítok

Zo stránky vznikol blog o technológiách, písať ho má študent.

Rozhodnutie zmeniť verejnoprávny RTVS  prešlo parlamentom bez verejnej odbornej diskusie a aj napriek výraznému nesúhlasu spoločnosti. Novovzniknutá STVR má však od začiatku problém. Kým koaličné strany schválili nový zákon, doména už nebola k dispozícii – stvr.sk si totižto podľa portálu Živé ešte 11. marca zaregistrovala fyzická osoba. V apríli ju presmerovala na petíciu Zastavme únos RTVS, aktuálne na nej pribudol obsah. Zo stránky sa stal študentský blog o technológiách. 

Študentský web

Vlastník webu píše, že stránka bude slúžiť ako jeho „osobný malý blog“, na ktorý chce pridávať recenzie na rôzny zaujímavý hardware a software. Celý názov webu je SlovakTechVideolessReviews, skrátene stvr.

„Nakoľko som študent, a tech je pre mňa skôr len hobby, tak nečakajte najhorúcejšie (a často drahé) novinky, ale skôr praktické a viac budgetovo orientované produkty,“ odkazuje ľuďom, ktorí zavítajú na jeho web.

Stránka má jednoduchý vizuál, na čiernom pozadí a bielym písmom autor vysvetľuje, že tu nikto nenájde reklamy, cookies, newsletter ani animácie a podobne. Reprezentuje tak svoju minimalistickú predstavu ideálnej webovej stránky.

Foto: stvr.sk

Kto za stránkou stojí, nie je verejne známe. Na webe je len jediný kontakt, a to mail [email protected].

Možná je súdna cesta

Podľa informácií Denníka N si Slovenská televízia a rozhlas najala advokátsku kanceláriu Barrister Legal, s ktorou bola podpísaná zmluva na 6-tisíc eur. Jej úlohou je získať doménu stvr.sk naspäť.

„STVR považuje registráciu domény stvr.sk iným subjektom za zjavný prípad cybersquattingu,“ povedala hovorkyňa verejnoprávneho média Andrea Pivarčiová. Cybersquatting je označenie pre špekulatívne obsadenie domény s cieľom zneužívať cudziu značku alebo meno.

STVR má aktuálne viacero možností. Môže sa posnažiť získať doménu kúpou od majiteľa. Druhou možnosťou je súdna cesta a poslednou konanie na Arbitrážnom centre pre alternatívne riešenie doménových sporov. Práve posledné riešenie je podľa právnikom najefektívnejšie.

Interez oslovil aj admina stvr.sk. Ten sa k veci potenciálneho predaja domény alebo iného riešenia sporu nechcel bližšie vyjadriť. Ako však uviedol, žiadne vyhrážky sa k nemu nedostali.

Uložiť článok

Najnovšie články