Foto: unsplash

Na týchto miestach buďte opatrní.

Na viacerých miestach Slovenska videli potulovať sa medvede. Ako upozornili Topky, na šelmu si treba dať pozor v obci Spišské Bystré, Turčianskych Tepliciach, v okrese Zlaté Moravce či Ružomberok.

Obec v okrese Poprad vyzvala svojich obyvateľov na opatrnosť. „Obec Spišské Bystré upozorňuje občanov, ale aj návštevníkov našich lesov a prírody, že v lokalite Úpravňa vody – oproti Skalici a v blízkosti náučného chodníka, bol zaznamenaný výskyt a pohyb medveďa hnedého,“ informuje Spišské Bystré na svojom webe. Zároveň žiada o nahlásenie opakovaného výskytu šelmy, ak k tomu dôjde.

Aj na Liptove a v Turci

Opatrný treba byť aj v obci Liptovský Peter, kde medveďa videli vo štvrtok 15. augusta ráno pri miestnom futbalovom ihrisku. Pred šelmou varujú aj Turčianske Teplice, kde v stredu večer medveď utekal od Turčianskeho Michala k miestnemu pneuservisu. V tento deň šelmu videli aj v zlatomoraveckom okresu, a to v katastri Kňažického urbára.

Medveď prekvapil v ranných hodinách aj obyvateľku Bieleho Potoka pri ceste do práce. Zjavil sa v úseku medzi začiatkom cyklochodníka na konci ulice Raveň až po stanicu Korýtka na ul. Pod Skalami. „Poslanec Vojtech Macko túto udalosť hneď nahlásil zásahovej jednotke, ktorí podniknú ďalšie kroky,“ informuje mestská časť Ružomberka na sociálnej sieti.

Uložiť článok

Najnovšie články