Foto: TASR - Martin Baumann

V kuloároch sa hovorí o vládnej rekonštrukcii.

Martina Šimkovičová má byť prvou ministerkou, ktorá bude počas jesennej rekonštrukcie vlády odvolaná zo svojej funkcie, informuje STVR. Spomínanú jesennú rekonštrukciu údajne potvrdili viaceré zdroje z prostredia koalície.

Fico ju podporil

Poslanec Roman Michelko ale hovorí, že ide iba o špekulácie a nevie o žiadnych podobných zámeroch premiéra Roberta Fica. Sú to podľa neho len reči. Situácia v kultúre je pritom po posledných krokoch Šimkovičovej mimoriadne napätá. Podľa poslankyne Zory Jaurovej sú s ministerkou nespokojní aj vládni poslanci.

Na Námestí SNP v Bratislave sa v utorok podvečer zišli tisíce ľudí. Kritizovali aktuálnu situáciu v kultúre, personálne zmeny v kultúrnych inštitúciách a vyjadrili aj obavy o právny štát. Organizátori účasť odhadli na 18 000 ľudí. Za zhromaždením stáli opozičné hnutie PS a strana SaS. Šimkovičovej pritom minulý týždeň vyjadril premiér Robert Fico podporu. Ministerka má podľa neho právo na personálne výmeny vo svojom rezorte. Urobila ich podľa jeho slov v súlade so zákonom.

Uložiť článok

Najnovšie články