Foto: Interez.sk

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby vyšetruje podozrenie zo zneužitia právomocí verejného činiteľa.

Juraj Cs., ktorý bol obvinený z vraždy Cynthie vo Veľkom Mederi, bol prepustený pre procesnú chybu policajtov. Inšpekcia už podľa TV Noviny začala trestné stíhanie. Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby vyšetruje podozrenie zo zneužitia právomocí verejného činiteľa. Konkrétna osoba zatiaľ nebola obvinená. O jeho prepustení na slobodu sme vás informovali 8. augusta. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Policajti mali oklamať prokurátorku

„V danom prípade vyšetrovateľ ÚIS začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin zneužitie právomoci verejného činiteľa. Pokračujú procesné úkony, zatiaľ nie je obvinená konkrétna osoba,“ povedala hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Andrea Dobiášová.

Muža obvineného z vraždy mal Krajský súd v Trnave prepustiť z väzby pre neskoro doručený návrh na väzobné stíhanie. Podľa slov prokurátorky ju policajti oklamali. Mali tvrdiť, že Juraja zadržali neskôr, preto prokurátorka premeškala väzobnú lehotu. Preto muža obvineného z vraždy museli prepustiť.

Štyridsaťštyriročný muž čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. Mŕtve telo ženy našli v noci z nedele (21. júla) na pondelok (22. júla) v jednom z rodinných domov vo Veľkom Mederi.

Uložiť článok

Najnovšie články