Ilustračná foto: Unsplash

V tomto meste už jeden Starbucks majú.

Najskôr sa z nej tešili len obyvatelia hlavného mesta, neskôr začala značka Starbucks expandovať aj do ďalších slovenských miest. No kým mimo krajských miest sa populárna sieť kaviarní na Slovensku expandovať nechystá, otvára ďalšie v mestách, kde už aspoň jednu prevádzku má. Novú kaviareň tak na Slovensku Starbucks otvorí v Košiciach.

Článok pokračuje pod videom ↓

Po kaviarni v obchodnom centre Aupark si kávu v Starbuckse budú môcť dať aj Košičania aj v OD Urban, teda priamo v centre mesta na Hlavnej 111.

Starbucks tam svoju 13. prevádzku slávnostne otvorí už zajtra (14. augusta) o 9:00, pričom pripravených je viacero akcií. Prví zákazníci budú môcť zažiť ochutnávku kávy, krájanie torty a veľa ďalšieho. Prvých 100 zákazníkov dokonca získa zadarmo pri nákupe navyše Starbucks Reusable Cup.

Ilustračná foto: Unsplash

V prípade prevádzky v OD Urban pôjde už o trinástu kaviareň Starbucks na Slovensku. Celkovo sedem ich je v Bratislave, po jednej sú v Nitre, v Žiline, v Prešove a v Trenčíne a od zajtra budú dve v Košiciach. Po príchode na slovenský trh sa značka zameriavala skôr na otváranie kaviarní najmä v nákupných centrách. Jedinú prevádzku mimo nich otvorili 13. decembra 2019 v Bratislave na Sedlárskej ulici.

Podľa údajov z roku 2017 Starbucks vlastní viac ako 27-tisíc prevádzok v 55 krajinách sveta. Na Slovensku licenciu na prevádzky vlastní spoločnosť AmRest Holding, ktorá okrem Starbucksu vlastní aj licencie na Pizza Hut, Burger King či KFC a ďalšie.

Uložiť článok

Najnovšie články