Ilustračná foto: TASR - Henrich Mišovič

Kúpalisko ozrejmilo, ako situáciu so zákazom kúpania sa v niektorých z jeho bazénov riešilo.

Pôvodná správa z 10.8.2024

Článok pokračuje pod videom ↓

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nových Zámkoch nariadil zákaz kúpania v oddychovom prednom bazéne v sezónnej časti termálneho kúpaliska Podhájska a v sedacom bazéne, detskom termálnom bazéne a ochladzovacom bazéne v celoročnej časti kúpaliska. Zákaz bol nariadený na základe výsledkov, ktoré preukázali nevyhovujúce hodnoty niektorých parametrov kvality vody ako napríklad zvýšené koncentrácie mikrobiologických parametrov, informoval RÚVZ.

Pracovníci novozámockého RÚVZ vykonali v rámci monitorovacej činnosti počas 32. týždňa kúpacej sezóny 2024 odberov bazénových vôd zo šiestich bazénov v zariadení umelých kúpalísk na termálnych kúpaliskách Tvrdošovce, Štrand Emila Tatárika Nové Zámky a vo wellness centre Palárikovo.

Vykonali aj tri štátne zdravotné dozory v zariadení sezónnych umelých kúpalísk a celoročného umelého kúpaliska v zariadení pre verejnosť, kde neboli zistené nedostatky.

V okrese Nové Zámky sa k 8. augustu využíva na kúpanie 30 sezónnych bazénov.

Aktualizácia: 11.8.2024 (9:40)

Bazény sú v prevádzke

K týmto správam, ktoré v uplynulých hodinách obleteli Slovensko sa vyjadrilo samotné kúpalisko a vysvetlilo, ako postupovalo.

Dňa 31.7.2024 boli z viacerých bazénov v našom areáli odobraté vzorky pracovníkmi RÚVZ Nové Zámky. Po obdržaní výsledkov, resp. oboznámení sa s nimi sme vykonali nápravné opatrenia presne podľa pokynov, a to kompletné vypustenie bazénov, ich mechanické i chemické čistenie a opätovné napustenie. Nasledovalo odobratie nových vzoriek vody akreditovaným laboratóriom. Keďže terénne ukazovatele boli v poriadku a opatrenia boli z našej strany splnené, bazény prevádzkujeme naďalej. Od odberov prostredníctvom RÚVZ ubehlo už 10 dní a voda bola za ten čas vymenená už 4-krát, čím vždy zabezpečujeme zdraviu prospešnú kvalitu vody pre našich návštevníkov,“ uviedlo kúpalisko na sociálnej sieti.

Uložiť článok

Najnovšie články