Foto: interez.sk / Zuzana Veslíková

Skutkový stav plážového kúpaliska je podľa konateľa bez chýb.

Banskobystrické plážové kúpalisko Aqualand je už niekoľko týždňov pod drobnohľadom verejnosti v meste. Obyvatelia hlavne na sociálnych sieťach kritizujú jeho aktuálny stav a prevádzkovateľa, ktorým je spoločnosť Aqualand Slovakia, s. r. o. Za vypovedanie zmluvy, ktorú má podpísanú s mestom, vypísali rozhorčené občianky aj petíciu, ktorú podpísalo už viac ako 4 500 ľudí. Jediný konateľ spoločnosti Juraj Sninský kritiku odmieta a tvrdí, že informácie o zlom stave nezodpovedajú skutočnosti, na ochranu chce využiť aj právne prostriedky.

Článok pokračuje pod videom ↓

Skutkový stav plážového kúpaliska je podľa konateľa bez chýb. „Rozhodnutia a protokoly z kontrol Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Banská Bystrica z 26. júla a 1. augusta 2024 dokazujú skutočnosť, že bazény, ako aj celý areál plážového kúpaliska, teda približne 10 hektárov, je hygienicky nezávadný a bezpečný,“ uvádza s tým, že vyhovujúci stav v umelom kúpalisku dokazujú aj kontrolné laboratórne výsledky akreditovaného laboratória Stredoslovenskej vodárenskej a prevádzkovej spoločnosti Banská Bystrica z 2. augusta.

Kritizované nafukovacie atrakcie boli odstránené

„Kritizované nafukovacie atrakcie boli odstránené a bazén pre najmenšie deti bol dôsledne skontrolovaný, aby neboli pochybnosti o ich nezávadnosti. Neevidujeme žiadne oficiálne pripomienky kontrolných inštitúcií ani sťažnosti od návštevníkov, ktorí naďalej chodia na kúpalisko v hojnom počte,“ dodáva Sninský s tým, že priemerná návštevnosť koncom júla bola 1 200 osôb. „Pravidelne vykonávame sanitačné dni, počas ktorých kontrolujeme a upravujeme celý areál kúpaliska. Všetky bazény, tobogany a vodné atrakcie sú v plnej prevádzke,“ konštatuje konateľ.

Foto: Facebook.com (Banská Bystrica – kam mieriš? / Katália Nubicová) / interez.sk (Zuzana Veslíková)

Kritické články a komentáre, ktoré sa odohrávajú výlučne na sociálnych sieťach a v niektorých médiách, vníma nájomca ako koordinovanú aktivitu určitej skupiny ľudí, ktorá účelovo šíri poplašnú správu o kritickom stave plážového kúpaliska. „Títo ľudia tak útočia na našu spoločnosť i súčasné vedenie mesta, aby sa spochybnila dlhodobá nájomná zmluva s mestom Banská Bystrica, ktorá je stále platná a účinná. Proti takémuto účelovému, nezodpovednému a ľahkovážnemu šíreniu poplašnej správy ľuďmi, ktorí sa skrývajú v online priestore, využijeme všetky právne prostriedky ochrany,“ uzatvára Sninský.

Plážové kúpalisko pri mestskej plavárni je v meste pod Urpínom jedinečným areálom v blízkosti centra. Využíva sa na voľnočasové a športové aktivity takmer celý rok. V lete plážové kúpalisko a v zime areál zimných športov navštívia každoročne tisíce návštevníkov. Areál má od roku 2007 na tridsať rokov s ročným nájmom 33,19 eura od mesta prenajatá spoločnosť Aqualand Slovakia, s. r. o., ktorej jediným spoločníkom a konateľom je Juraj Sninský.

Uložiť článok

Najnovšie články