Foto: unsplash

Toto za žiadnych okolností neskúšajte.

Ľudia prirodzene hľadajú spôsob, ako cestovať čo najpohodlnejšie. Cestovatelia podliehajú novému triku, ktorý vám ale môže privodiť vážne následky. Odborníci varujú, aby ste sa mu vyhýbali.

Článok pokračuje pod videom ↓

Môže to byť nebezpečné

Ako informuje web Travel&Leisure, na TikToku sa objavilo video, ktoré si získalo milióny pozretí. Cestovateľka v ňom radí, ako si pohodlne zdriemnuť v lietadle, odborníci z neho ale takpovediac chytajú infarkt myokardu. Podľa cestovateľky by ste si mali pokrčiť kolená a vyložiť si chodidlá na sedadlo. Následne si máte nohy pripútať bezpečnostným pásom tesne k telu. Tak si môžete čelo oprieť o kolená a pospať si.

@anritravels Thank you whoever posted this hack 👏🏽👏🏽 #airplanehacks #airplanetiktok #sleephacks #travelhacks #traveltok #gamechanger ♬ Thank You! – D.J. Demers

Mnoho ľudí tento trik stihlo už otestovať na vlastnej koži a niektorí dokonca odvážne tvrdia, že im to zmenilo život. Odborníci ale varujú, že to môže byť veľmi nebezpečné. Ak napríklad dôjde k turbulenciám, môžete si seriózne ublížiť.

Toto radia odborníci

Problémom je aj fakt, že aj keď je možno táto pozícia v lietadle pohodlná, pre telo nie je práve najvhodnejšia. Pozícia je neprirodzená pre krk aj chrbticu a môže dôjsť aj k problémom s prúdením krvi. Ak takto ostanete dlhší čas, môžu vám hroziť nepríjemné kŕče a bolesti hlavy. Nehovoriac o tom, ako vás bude bolieť hlava (alebo zuby a nos), keď si ňou počas turbulencií narazíte do kolien.

Foto: unsplash

Pozícia, ktorú odporúčajú tiktokeri, môže tiež spôsobiť stlačenie dýchacích ciest a ťažkosti s dýchaním. Odborníci sa zhodujú, že definitívne urobíte lepšie, ak necháte nohy na podlahe. Odporúčajú tiež pravidelne meniť polohu, aby ste počas dlhého letu podporili svoj krvný obeh. Mimochodom, môže sa stať, že vás aj letuška upozorní, že to, ako sedíte, nie je bezpečné a požiada vás, aby ste sa posadili do polohy, ktorá vás nebude ohrozovať.

Uložiť článok

Najnovšie články