Foto: Profimedia

Slovenská obchodná inšpekcia varuje pred ďalším nebezpečným výrobkom.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) varuje pred ďalším nebezpečným výrobkom, ktorý sa ocitol na slovenskom trhu. Predstavuje riziko ohrozenia zdravia. Ide o prenosné svietidlo PEPCO, ktoré môže spôsobiť úraz elektrickým prúdom.

Prenosné svietidlo s kameninovým podstavcom obsahuje odnímateľné sklenené tienidlo. V dôsledku ostrých hrán v priestoroch na vodiče môže dôjsť k poškodeniu prívodného kábla predratím izolácie, čo môže mať za následok prístup k živým častiam, upozorňuje SOI.

V rámci snahy o zabránenie ďalšieho šírenia výrobku, bolo nariadené jeho stiahnutie z trhu. Spotrebitelia tiež musia byť o jeho nebezpečnosti informovaní. V prípade, že máte tento výrobok doma, vo vlastnom záujme ho nepoužívajte.

Foto: soi.sk

„Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku, alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa,“ informuje SOI.

Uložiť článok

Najnovšie články