Foto: SITA/Jana Birošová

Slovensko trápi sucho, to by sa podľa predpovedí malo ešte zhoršovať.

Počasie dnes ani náhodou nebude podobné tomu, ktoré sme na Slovensku prežili včera. Po upršanom dni sa môžeme tešiť na slnečnú a jasnú oblohu, teploty opäť budú pripomínať leto.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako však informuje iMeteo, vo východnej polovici krajiny bude prevládať ešte veľká oblačnosť a aj prehánky, popoludní sa ale bude zmenšovať.

Vracia sa leto

„Dnešný deň sa zrážky objavia iba ojedinele na východe Slovenska, inak sa zrážok ani búrok dnes báť nemusíme. Čo sa týka vetra, treba počítať so severným vetrom, ktorý k večeru už zoslabne na celom našom území,“ píše portál.

Dnešné teploty budú vyššie ako v pondelok. Pohybovať sa budú od +25 do +30 °C. Počas nasledujúcich dní budú ešte vyššie a na Slovensko sa teda vráti leto.

Trápi nás sucho

Od konca júla sa na Slovensku začalo prejavovať sucho. Aktuálne trápi veľkú časť krajiny, a aj naďalej sa bude prehlbovať. Podľa informácií iMeteo si poľnohospodári aj záhradkári všimli problém pri okopávaní zemiakov.

V niektorých lokalitách situáciu zmiernili zrážky, tie však neboli plošné a v regiónoch, ktoré boli najviac zasiahnuté, dážď nepomohol. Treba sa pritom pripraviť na to, že sucho pretrvá a bude sa zvýrazňovať.

Kým ešte v júni a prvej polovici júla naše územie zasahovali početné vlny zrážok a búrok, v závere júla už bolo zrážok oveľa menej. Sucho sa tak začalo zvýrazňovať. Čerstvé dáta navyše ukazujú, že najhoršia situácia je na severe Slovenska, a to najmä v oblasti Nízkych Tatier a Oravy.

Uložiť článok

Najnovšie články