Foto: SITA, AP Photo/Martin Meissner / Instagram.com (@huseinalireza)

Internetom sa šíri virálne video talianskeho atléta, ktorý si zdriemol pod lavičkou v parku priamo v areáli olympijskej dediny.

Sám Thomas Ceccon, ktorý na olympiáde súťaží ako plavec, sa verejne rozhovoril o neznesiteľnej situácii v dedine. Pre zlé podmienky je dokonca možné, že nepodal taký výkon, aký by mohol. O správe napísal portál Unilad.

23-ročný taliansky plavec okrem športových schopností vďaka svojej charizmatickej tvári prenikol do virálnych editov na sociálnej sieti TikTok. Fanúšikovia ho dokonca nazvali „najsexi zlatým medailistom“, pričom vtipkujú, že olympiádu tento rok určite nepozerajú „kvôli zápletke“.

@callie___o The whole italian swimming team tho 😍 #olympics #parisolympics #parisolympics2024 #thomasceccon #swimming #italy #italia ♬ daddys home – ulan

O to viac svet obletelo nedávne video, na ktorom Ceccon spí vo francúzskom parku na rozloženom bielom uteráku vedľa lavičky. Snímku mal vytvoriť saudskoarabský veslár Husein Alireza, ktorý tvrdí, že záznam je priamo z areálu dediny.

V dedine nie je klimatizácia, mnoho atlétov má problémy

Zlatý medailista, ktorému sa podarilo získať dve medaily, už pred virálnym šlofíkom verejne vystúpil kvôli pobytu v olympijskej dedine. Rozhovoril sa o tom, aké neznesiteľnépodmienky, ktorým atléti čelia počas svojho pobytu.

„V dedine nemáme klimatizáciu, je tam pekelné teplo a jedlo je nanič,“ hovorí mladý plavec. „Mnoho atlétov má problémy. Nie je to alibi ani výhovorka, ale realita toho, čo možno nie všetci vedia.“

Foto: SITA, AP Photo/Bernat Armangue

Nie je pritom jediný, kto sa sťažuje na situáciu v dedine. Už niekoľko športovcov opísalo podobnú situáciu, pričom sa sťažovali na postele z kartónu či neznesiteľné teplo. Jedna z tenistiek tímu USA napríklad dedinu opustila, pretože podľa vyjadrenia tímu boli v dedine „príliš stiesnené“ priestory.

Ceccon, podobne ako ďalší kolegovia z olympiády, tvrdí, že neprimerané podmienky v dedine mu dokonca mohli znížiť výkon.

„Som sklamaný, že som nezvládol finále, no bol som príliš vyčerpaný. Je ťažké spať v noci i poobede. Keď som doma, vždy si dávam poobede šlofíka; tu sa to pre teplo a hluk naozaj nedá.“

Hoci fanúšikovia jasne spájajú atlétovu nespokojnosť s videom, talianska plavecká federácia podala vyjadrenie, v ktorom objasňuje, že jeho šlofík nesúvisí s jeho predchádzajúcimi komentármi o dedine.

Uložiť článok

Najnovšie články