Foto: Instagram.com (@timesproperty)

Chcete žiť doslova a do písmena kráľovský život?

Váš sen je možno na dosah vďaka ponuke kúpy talianskeho hradu, ktorý môžete získať aj vy. Hlavnú časť stredovekého hradu Valdengo teraz ponúka realitná spoločnosť za cenu 790-tisíc eur. Celú ponuku aj s kontaktom nájdete na portáli Italy Sotheby’s International Reality, informoval Brainee.

Článok pokračuje pod videom ↓

Hoci sa ponuka nevzťahuje na celé sídlo, noví majitelia určite neostanú sklamaní. V spomínanej cene je totiž zahrnutých celkom 29 izieb a 6 kúpeľní s rozlohou 1720 metrov štvorcových.

Pre porovnanie, v bratislavskej realitnej sieti nájdete v aktuálnej ponuke napríklad v časti Rača prázdny pozemok s podobnou rozlohou za cenu až 1,1 milióna eur.

Životná ponuka kráľovského bývania aj životného štýlu

Na rozdiel od pozemku v Bratislave hlavnú časť hradu tvoria stropy s freskami nezmenenými po celé stáročia, elegantné miestnosti s kozubmi či terasou s výhľadom, ktorá má sama osebe približne 360 metrov štvorcových. To je viac, než ponúkajú najväčšie byty na predaj v hlavnom slovenskom meste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Times Property (@timesproperty)

V okolí hradu sa nachádza bohatá ponuka športových aktivít. Nový majiteľ môže tráviť voľný čas hraním golfu na ihrisku v Magnano, v tenisových kluboch, lyžovaním v Alpách, púťou cez údolie Aosta, či vodným lyžovaním a wakeboardingom na jazere Viverone (asi 20 km od hradu). Pre tých pokojnejších lokalita ponúka malebné prechádzky do rezervácie Burcina, či prírodnej oázy Zegna.

Život na hrade novým majiteľom spríjemní miestna gastronómia bohatá na lokálne vína a rôzne špeciality. Víno, syry a pečivo si môže vychutnávať popri 360-stupňovom výhľade na Alpy a vrch Monviso, rovnako ako pri pohľade na roviny Novary a dedinu Valdengo.

Foto: ilustrančné, F Ceragioli, Wikipedia CC License

Hrad sa pritom nachádza len hodinu od letiska Malpensa v Miláne, pričom na dosah je mesto Turín. Pokiaľ bude budúceho majiteľa nudiť život v Taliansku, vyraziť môže kedykoľvek do Francúzska či Švajčiarska, pričom obidve krajiny dosiahne za približne dve hodiny jazdy.

Samozrejme, každá dobrá ponuka so sebou nesie určité povinnosti. Kupec bude musieť pred zveľadením kamenného monumentu premýšľať nad stratégiou obnovy priestorov. Hrad potrebuje ucelenú rekonštrukciu a modernizáciu. Obrovský obnos peňazí bude stáť rekonštrukcia celej strechy a niektorých podláh, prerobiť tiež potrebujú niektoré izby.

Obnova priestorov je náročnou prekážkou, ktorej čelia ľudia, ktorí chcú vlastniť historické budovy, akými sú lacné kaštiele či zámky. Pokiaľ sa však na takúto cestu podujmú, ich život bude jedného dňa naozaj kráľovský.

Uložiť článok

Najnovšie články