Foto: Profimedia

Stephen Nedoroscik si získal množstvo fanúšikov.

Olympijské hry v Paríži sledujú davy ľudí po celom svete. Mnohých zaujali nielen športové výkony, ale aj osobnosti atlétov. Medzi športovcov, ktorí sa stali senzáciou, sa zaradil aj mladý Američan so slovenskými koreňmi Stephen Nedoroscik.

Prirovnávajú ho ku Clarkovi Kentovi

Ako informuje Bored Panda, ľudí na tohtoročnej olympiáde zaujal americký športovec so slovenskými koreňmi (jeho prarodičia pochádzali zo Slovenska) Stephen Nedoroscik. Ľudia ho dokonca prirovnávajú ku Clarkovi Kentovi. Navonok pôsobí nenápadne, nosí okuliare a kráti si čas Rubikovou kockou (dokáže ju usporiadať za menej ako 10 sekúnd). Keď si však zložil okuliare a ľudia uvideli jeho svalnaté telo a jeho gymnastický výkon, ostali ohúrení. Nedoroscik sa napokon postaral o vôbec prvú bronzovú medailu pre americký mužský gymnastický tím po 16 rokoch.

Ľudí zaujal aj svojím nonšalantným postojom pred súťažou. Na pohľad bol totiž celkom uvoľnený, pôsobil, že každú chvíľu zaspí na stoličke. Vyžaroval auru úplnej kontroly, pokoja a sebadôvery. Po odvysielaní jeho gymnastického výkonu komentáre na sociálnych sieťach nenechali na seba dlho čakať.

Vypracoval sa medzi najlepších

Niektorí ľudia ho prirovnávajú k spiacemu agentovi, ktorý má len jednu úlohu, a keď nadíde jeho čas, aktivuje svoje superschopnosti. 25-ročný Stephen Nedoroscik začal svoju gymnastickú kariéru ešte počas strednej školy. Svoje prvé seriózne súťaže začal vyhrávať v roku 2015 a v roku 2020 získal svoju prvú medzinárodnú zlatú medailu na Svetovom pohári v Melbourne.

@gymnaststeveSky high amplitude on this sohn 🌤♬ Strangers – Kenya Grace

Športovec, ktorý od narodenia trpí strabizmom a ďalšími problémami so zrakom, ešte v roku 2022 priznal, že jeho zrak je do istej miery obmedzením. Napriek tomu sa ale vypracoval medzi tých najlepších. Okrem toho popri športovej kariére vyštudoval aj elektroinžinierstvo.

Uložiť článok

Najnovšie články