Foto: Facebook/ZÁCHRANNÝ SYSTÉM SLOVENSKO-PÁTRANIE PO OSOBÁCH

Mladý Ján je nezvestný už 3 týždne.

Ján Kurek z Banskej Bystrice má len 23 rokov a v Grécku robil dobrovoľníka. Ako informuje Nový Čas, už takmer 3 týždne po ňom pátrajú. Podľa informácií išiel sám do hôr a odvtedy o ňom nikto nemá žiadne správy.

Jánova rodina je vystrašená, kontaktovala aj grécke úrady. Jeho mama podľa informácií Nového Času strávila 5 hodín v Grécku na polícii a udelila súhlas, aby po ňom pátrali na celom území krajiny. Polícia tiež rozšírila pátranie aj do Severného Macedónka, a aj do Albánska. Od banky na Slovensku sa rodičia snažia získať informácie o pohyboch na Jánovom účte.

„Bojujeme s tým, že banka nám nechce dať údaje o polohe posledných pohybov na účte. Poskytuje sa to len pri páchateľoch trestných činov a na mŕtvych, nie pri nezvestných,“ povedali rodičia pre Nový čas.

„Aktuálne sme v Bratislave a riešime to s Prezídiom Policajného zboru. Máme pochybnosti, pretože predtým, ako sa stratil, bol robený veľký prevod na nejaký účet a nevieme, o aký účet ide. Chceme len zistiť čas a polohu, kde naposledy vyberal peniaze, aby sme mali záchytný bod,“ povedala Jánova mama pre Nový Čas.

Uložiť článok

Najnovšie články