Foto: X - bobballardsport (reprofoto)/SITA/AP

K incidentu sa vyjadril aj samotný komentátor.

Televízna sieť Eurosport stiahla zo svojho komentátorského tímu na OH Paríž 2024 Boba Ballarda. Dôvodom je jeho poznámka na adresu austrálskych plavkýň, ktoré triumfovali v štafete 4 x 100 m voľným spôsobom.

„No, ženy práve končia. Viete, aké sú ženy. Ponevierajú sa, robia si mejkap,“ uviedol Ballard v živom vysielaní, čo jeho spolukomentátorka Lizzie Simmondsová vzápätí označila za „neslýchané“. Video potom vzbudilo nemalú pozornosť na sociálnych sieťach.

Ospravedlnil sa

„Počas spravodajského segmentu Eurosportu povedal komentátor Bob Ballard nevhodný komentár. Z tohto dôvodu bol vylúčený z nášho tímu komentátorov s okamžitou platnosťou,“ citovala z vyhlásenia Eurosportu agentúra DPA. Ballard sa zatiaľ k situácii verejne nevyjadril.

K incidentu sa prostredníctvom svojho účtu na sociálnej sieti X vyjadril aj samotný Ballard. Tvrdí, že nechcel nikoho uraziť a ospravedlnil sa. „Som veľkým obhajcom ženského športu. Bude mi chýbať tím Eurosportu a želám im len to najlepšie počas zvyšku olympiády,“ povedal. Austrálčanky v zložení Mollie O’Callaghanová, Shayna Jacková, Emma McKeonová a Meg Harrisová vytvorili v sobotu nový olympijský rekord s časom 3:28,92 minúty.

Uložiť článok

Najnovšie články