Foto: Unsplash

Aj taká maličkosť ako jedna stužka vám môže spríjemniť dovolenku.

S týmto problémom ste sa možno na letisku stretli už aj vy a možno vám poriadne znepríjemnil začiatok či koniec dovolenky. Hovoríme o nekonečnom čakaní na svoj kufor po výstupe z lietadla, tlačenie sa s ľuďmi pri páse a sledovanie, ktorý je skutočne ten váš, keďže vyzerajú všetky rovnako, prípadne dokonca dohady s cudzími ľuďmi o to, koho ten kufor naozaj je, keďže ich máte identické. Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair preto upozorňuje, že ak chcete týmto nepríjemným situáciám predísť, vyhnite sa kufrom týchto farieb, upozornil portál tvnoviny.sk

Článok pokračuje pod videom ↓

„Uľahčite si hľadanie svojho kufra po prílete. Najmä, ak je vaša batožina čierna, tmavomodrá alebo sivá, ako kufre 99 percent populácie,“ cituje web spoločnosť Ryanair. Ak bude váš kufor pestrejšej farby, ľahšie ho pomedzi ostatných spozorujete a ak napríklad dôjde k jeho strate, zjednoduší to aj jeho hľadanie.

Ilustračná foto: Martin2035, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Stačí urobiť jednoduchú vec a problému predídete

Ak už aj kufor v takýchto farbách máte, môžete urobiť jednoduchú vec, aby ste ho odlíšili spomedzi ostatných. Stačí vám k tomu napríklad farebná stužka, ktorou si ho označíte. Prípadne, ak ste kreatívnymi dušami, môžete si napríklad na svoj čierny kufor niečo namaľovať alebo ho odlíšiť od ostatných akýmkoľvek domáckym spôsobom.

Ako uvádza portál LADbible, každoročne sa iba vo Veľkej Británii stratia milióny kufrov. Jedným z dôvodov je práve ich identita, ktorú je náročné určiť, keďže mnohé z nich sú čierne a vyzerajú teda dosť rovnako.

Takže ak sa chystáte kupovať si nový kufor, majte toto na mysli a pokojne zvoľte nejaký pestrejší motív. Možno sa nám za túto radu raz poďakujete.

Uložiť článok

Najnovšie články