Foto: Facebook - Polícia SR - Banskobystrický kraj

Vo vlaku sa v tej chvíli nachádzalo 9 ľudí.

Nehoda vlaku spôsobená spadnutým stromom počas silnej búrky sa stala v stredu 17. júla krátko po 18:00 počas búrky približne kilometer od obce Trnavá Hora v smere na Hronskú Dúbravu v Hronskožiarskom okrese. Ako informuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, vo vlaku sa okrem rušňovodiča a vlakvedúcej nachádzali aj siedmi cestujúci.

Článok pokračuje pod videom ↓

Cestujúci sa nezranili

„Pri náraze vlaku do kmeňa stromu, ktorý sa zosunul z priľahlého svahu do železničnej trate, rušňovodič utrpel poranenie v hrudníka. Vlakvedúca a cestujúci sa nezranili,“ popisuje polícia s tým, že vlak zostal vážnejšie poškodený. Škoda, ktorá vznikla Železničnej spoločnosti Slovensko ešte nebola vyčíslená. Železničná polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie.

Problémy sú aj v Bratislave

Na bratislavskom nábreží Dunaja došlo v noci zo stredy (17. 7.) na štvrtok k nehode nákladného vlaku, ktorý prerazil zábrany a zastavil mimo koľajníc. K zraneniu osôb pri udalosti nedošlo. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„Podľa doterajších informácií rušňovodič vlaku pravdepodobne nesprávne odhadol brzdnú dráhu vlaku a prerazil zábranu, pričom vlak pokračoval až na trávnik za zábranou,“ ozrejmil s tým, že celková škoda spôsobená nehodou bude dodatočne vyčíslená. „Vec realizujú policajti oddelenia železničnej polície v Bratislave ako priestupok na úseku dopravy na dráhach,“ dodal.

Uložiť článok

Najnovšie články