Foto: Profimedia

Má ísť o dvoch mužov s gruzínskym občianstvom.

Tesne pred koncom roka 2023 sa k Patrikovi „Rytmusovi“ Vrbovskému a Jasmine Alagič Vrbovskej vlámala osoba, ktorá im mala ukradnúť šperky v hodnote takmer 100-tisíc eur. Ako informuje polícia na sociálnej sieti, z krádeže do ich rodinného domu obvinila dvoch cudzincov.

Vyšetrovateľ Policajného zboru vzniesol obvinenie zo zločinu krádeže spáchanej v súbehu s trestným činom porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva voči 53-ročnému Akakimu P. a 46-ročnému Nikovi P. Má ísť o štátnych príslušníkov Gruzínska.

„Podľa zabezpečenej dôkaznej situácie mal obvinený Niko nainštalovať neznámy predmet do kríkového porastu nachádzajúceho sa v blízkosti predmetného domu, pričom následne obvinený Akaki prekonal dňa 30. 12. 2023 oplotenie rodinného domu a vošiel do jeho vnútorných priestorov,“ priblížila priebeh skutku polícia.

Akaki mal v dome odcudziť väčšie množstvo šperkov, retiazok, náramkov, luxusných hodiniek, ale aj luxusný cestovný kufor. Týmto konaním spôsobil škodu v celkovej hodnote 88 050 eur.

Obvinený Niko sa v súčasnosti nachádza vo výkone väzby za iný skutok. Na Akakiho bolo vyhlásené pátranie z dôvodu Európskeho zatýkacieho rozkazu vydané zo strany Mestského súdu v Bratislave I.

Uložiť článok

Najnovšie články