Foto: profimedia

Princezná Charlotte porušila kráľovskú tradíciu.

Hoci by sa mohlo zdať, že deti majú v kráľovskej rodine množstvo pravidiel, ktoré musia dodržiavať, už to dávno nie je také prísne, ako kedysi. Teraz si kedykoľvek dovolia porušiť tradíciu či protokol.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako upozornil portál Tyla, niektoré zvyky a tradície v kráľovskej rodine dávajú zmysel a niektoré možno až tak nie. Len nedávno sme upozornili na to, že princ George bude musieť od budúceho roka, keď dovŕši dvanásť rokov, cestovať oddelene od svojho otca a sestry, aby sa ochránila nástupnícka línia na trón. Najnovšie upozornili na ďalšie jemné „porušenie“ kráľovskej tradície.

Foto: profimedia

Všimli ste si tento detail?

Možno ste aj vy minulý rok sledovali korunováciu kráľa Karola. William a Kate vtedy povolili Charlotte porušiť kráľovskú tradíciu a mnohí ľudia si to vôbec nevšimli. Ak ste priebeh dňa sledovali, určite vám v pamäti zostal výzor princeznej Kate a ako vystúpila na verejnosti spolu so svojou dcérou Charlotte, pričom boli výrazne zladené, a to hlavne ozdobami hlavy.

Miesto diadému čelenka

Mnohí možno očakávali, že malá princezná pri tejto príležitosti zvolí diadém, pretože takéto doplnky zvyčajne nosili iné ženy a dievčatá v kráľovskej rodine pri podobných príležitostiach. Pri korunovácii kráľovnej v roku 1953 mala takmer každá dáma tiaru, avšak je jasné, že odvtedy sa časy zmenili. Miesto toho, aby mala na hlave diadém, zvolili pre Charlotte peknú čelenku, ktorá ladila k výzoru jej mamy Kate.

Ozdoba hlavy bola od Jess Collet a Alexandra McQueena a hoci to bolo v rozpore s kráľovskou tradíciou, mnohí ľudia boli z čelenky právom unesení, pretože vyzerala fakt veľmi dobre. Podobnú, avšak honosnejšiu, mala na svojej hlave aj Kate, pričom na sebe mala biele šaty tiež od Alexandra McQueena a Charlotte mala oblečený veľmi podobný outfit od rovnakého dizajnéra.

Uložiť článok

Najnovšie články