Foto: Pexels

Tereza sa obáva toho, že za zdravotnú starostlivosť bude musieť zaplatiť milióny.

Hurikán Beryl, ktorý sa prehnal aj Mexikom, spôsobil žene z Českej republiky doživotné následky. Silné nárazy vetra roztrhli jedny z dverí a odsekli jej tri prsty.

Celých dvanásť hodín trpela bolesťami, kým ju zdravotníci ošetrili, píše TN Nova.

Čakajú, čo bude ďalej

Aktuálne sa Tereza Machařová nachádza v nemocnici a nevie, kedy, a či vôbec jej dovolia odcestovať z krajiny. Obáva sa, že za zdravotnú starostlivosť bude musieť zaplatiť milióny korún.

„Neviem, čo máme robiť. Doma na mňa čakajú tri deti a ja ani neviem, kedy sa odtiaľto dostanem,“ uviedla žena. O deti sa momentálne starajú prarodičia.

Terezin manžel Michal tvrdí, že ju v nemocnici držia pre nezaplatené liečebné náklady. Ak však nebude potrebné, aby ju opäť operovali, mali by ju v stredu 10. júla prepustiť.

„Aspoň keby nám vystavili faktúru a povedali nám, že sa dá platiť spätne, tak by sme to mohli riešiť z domu, kde budeme mať lepšie informácie. Ale bojíme sa, aby sme nezostali v Mexiku kvôli tomu, že nemáme päťdesiat alebo stotisíc dolárov na zaplatenie liečby a nemôžeme opustiť krajinu,“ obáva sa Michal.

Úraz sa mal Tereze stať v dôsledku prístupu hotela, ktorý nedokázal zabezpečiť ochranu hostí. „Viem, že bolo hlúpe vybehnúť z izby, ale viete, ako som sa bála, keď sa všetko rozpadlo? Bála som sa, že nás tie veci alebo nejaká tyč z okna zabije. Jediné, čo človeku napadne, je utiecť,“ tvrdí zranená žena.

Silný vietor roztrhol dvere a tie jej odsekli tri prsty.

„Prekvapilo ma, aké boli ťažké. Tak som ich chytila aj zhora a kým sa ku mne manžel otočil, aby mi pomohol, tak mi tie dvere ruku pricvikli. Prešli takmer až na druhú stranu, pričom mi stále držali ruku, a asi dobrú minútu sme ich nemohli dostať späť,“ opísala udalosti.

„Kričali sme o pomoc, ale personál celého hotela sa schovával, takže na poschodí nebol nikto, kto by nám mohol pomôcť. Michal sa snažil otvoriť tie dvere. V prvej chvíli sme zistili, že mám do polovice amputované dva prsty. Tretí prst sme nevideli, všade bola krv.“

Uložiť článok

Najnovšie články