Foto: Úrad vlády SR

Robert Fico sa vracia do regiónov.

Dnes sa premiér Robert Fico zúčastnil žatevného dňa v Slovenskej Novej Vsi v podniku Agro Voderady. Tam sa má oboznámiť s priebehom žatvy. Tejto návštevy sa zúčastnil spolu s ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richardom Takáčom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Robert Fico sa postupne vracia k pracovným povinnostiam. Prišiel aj na celonárodné oslavy 1161. výročia príchodu svätých Cyrila a Metoda, ktoré sa uskutočnili na bratislavskom hrade Devín. Na verejnosti sa tak objavil prvýkrát od atentátu. Toto bolo jeho druhé vystúpenie.

Slovensko bude podľa Fica naďalej trvať na zákaze dovozu niektorých agrokomodít z Ukrajiny na svoj trh, bude chrániť svojich farmárov. „My neprepadneme módnym trendom a neustúpime, pokiaľ ide o dovozy poľnohospodárskej produkcie z Ukrajiny. Naďalej platí, že je tu určitý zoznam, nazývame ho sankčný zoznam, určitých produktov, ktoré nemienime dovážať z Ukrajiny,“ priblížil predseda vlády SR.

Chce chrániť slovenských poľnohospodárov

Pripomenul, že na tému dovozov agrokomodít hovoril s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom. „Vysvetľoval som mu, že my si nemôžeme zničiť slovenské poľnohospodárstvo. Povedal som mu, že chápeme, že Ukrajina má problém a potrebuje pomoc. Jediné, čo sme pre vás pripravení urobiť, je vytvoriť koridor cez Slovensko, ktorý zabezpečí vývoz ukrajinských poľnohospodárskych produktov. Pokiaľ však ide o ich umiestňovanie na území Slovenska, tak toto principiálne odmietame, pretože musíme chrániť slovenských poľnohospodárov,“ zdôraznil Fico.

Kritizoval „nezmyselné progresívne a liberálne ideológie“. Hovorí o potrebe spoločne sa postaviť voči týmto ideológiám, ktoré podľa neho poškodzujú Slovensko. V rámci obrany voči nim bude podľa neho možno potrebné hľadať zhodu na politickej scéne pri úprave Ústavy SR, aby sa postavila ešte silnejšia hrádza „proti liberálnym a progresivistickým ideológiám“.

Uložiť článok

Najnovšie články