Foto: Instagram - michal__kovacic

Kovačič povedal, či bude tvárou novej televízie.

Na Slovensku vzniká projekt, za ktorým stojí česká internetová televízia DVTV. Tá patrí dvojici Martin Veselovský a Daniela Drtinová, ktorí predtým pracovali v českých verejnoprávnych médiách. Jej pobočku u nás založí bývalý moderátor RTVS Miroslav Frindt, informuje SME. Ten by mal byť aj hlavnou tvárou novej televízie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Špekulovalo sa, že do televízie by mal nastúpiť aj Michal Kovačič, keďže sa nedávno ukázal v priestoroch DVTV a na Instagrame potvrdil, že sa „konečne stretol s M. Veselovským osobne“. Vtedy však nepovedal, či dostal ponuku byť súčasťou projektu DVTV na Slovensku, ani či by s tým súhlasil.

Špekuláciám je koniec

V podcaste Dobré ráno denníka Sme teraz povedal, že tvárou televízie sa zrejme nestane. Povedal, že jeho príbeh a príbeh Miroslava Frindtha sú diametrálne rozlišné. Nepáči sa mu, že keď moderátor musel pred sedemnástimi rokmi odísť z vtedajšej STV, on tam ostal. Taktiež kritizoval situáciu pred šiestimi rokmi, keď za Jaroslava Rezníka musela odísť jeho manželka Zuzana Kovačič Hanzelová a on tam ostal.

„Nech budem robiť čokoľvek, chcem to určite robiť nielen s novinármi, ktorí sú špičkou na Slovensku, ale aj preukázali, že keď idú do morálnej dilemy, tak sa proste neohnú. Ktorí ukázali, že sú odvážni, tak ako moji kolegovia v Markíze,“  vysvetlil svoj postoj Michal Kovačič v rannom podcaste.

DVTV je spravodajská internetová televízia, ktorá sa už úspešne presadila v Česku. Spoločnosť je u nás už registrovaná a sú v nej štyria spolumajitelia: Daniela Drtinová, Martin Veselovský, Jan Rozkošný a Jan Ouředník. Frindt plánuje poskytovať nezávislý obsah.

„Prvý obsah by sa mal objaviť po vyčíslení crowdfundingu. Bude to buď k 15. júlu alebo k prvému augustu. Nie je to ešte definitívne doriešené,“ povedal Frindt.

Uložiť článok

Najnovšie články